Çınar'da köy tabelaları Türkçe ve Kürtçe olacak

Çınar'da köy tabelaları Türkçe ve Kürtçe olacak
Çınar Belediyesi, ilçede bulunan köylerdeki yön tabelalarının Kürtçe ve Türkçe olarak yeniden düzenleneceğini duyurdu.

Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Cengiz, belediyenin yeni dönem planlamasını anlatmak, mahallelerin ihtiyaçlarını belirlemek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çınar Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya mahalle muhtarları, Çınar Belediyesi meclis üyeleri, Çınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli katıldı. 


'Bu yıl 162 km köy yolu yapılacak'

Mahallelere yönelik planlama çalışması hakkında bilgi veren Cengiz, Çınar'da 480 km'lik yol yapım çalışmasının mevcut olduğunu ve 162 km'lik köy yolunun proje ve ihalesinin sonuçlandığını ifade etti. Köyler için temizlik araçlarının sipariş edildiğini araçların gelmesiyle köylerde çöp toplama ve temizlik faaliyetlerine başlayacaklarını duyuran Cengiz, "Köylerimize çöp konteynırları yerleştireceğiz. Köy içi yol asfaltlama, kilitli parke taşı döşemesi yapacağız. Gençler için futbol çocuklar için oyun alanları yapacağız. Bu faaliyetler için muhtarlarımızın yer tespit çalışmasına başlaması lazım. Köy tabelalarını Kürtçe ve Türkçe olarak değiştireceğiz. Büyük köylerimizde konser, tiyatro gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunların hepsi bu dönem planlamamızda yer almaktadır" diye belirtti. 

Cengiz, ilçe merkezinde yapılan Kent Meydanı Parkı, Ticaret Borsası, Tahıl Borsası projelerinde sona doğru gelindiğini, projelerin 3 ay içinde tamamlanacağını ve 15 bin metrekare alan üzerine kültür merkezi kuracaklarını ifade etti. Toplantının sonunda söz alan muhtarlar, köylerinin hangi hizmetlere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Muhtarlar; alt yapı, yol, su, kanalizasyon ve çöp toplanma istemlerini dile getirdi.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.