Çınar’da müzik kurslarına yoğun ilgi

Çınar’da müzik kurslarına yoğun ilgi
Çınar Belediyesi'nin teşviki doğrultusunda geçtiğimiz yıl 30 öğrencinin taşımalı olarak Diyarbakır merkeze götürülmesiyle başlatılan müzik kursu eğitimlerine, bu yıl yoğun ilgi gösterildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da BDP'li Çınar Belediyesi'nin yeni dönem müzik kursu eğitimleri başladı. İlk defa geçen yıl açılan kurs kapsamında, ilçede eğitmenlerin bulunmaması ve öğrenci sayısının az olması nedeniyle öğrenciler, taşımalı eğitim kapsamında Diyarbakır'da faaliyet yürüten Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde kurslara devam etmişti. Taşımalı eğitim kapsamında 30 öğrencinin eğitim gördüğü kurs, aileler ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Yeni dönem kayıt yapan öğrenci sayısı 200'ü bulunca belediye, Dicle Fırat Kültür Merkezi'nden getirttiği eğitmenlerle ilçe merkezinde belediye bünyesinde eğitim verme kararı aldı. Eğitimler kapsamında bağlama, erbane, gitar, darbuka ve koro alanlarındaki kurslar, ailelerin talebi üzerine Kürtçe veriliyor.

Öğrencilerden ve ailelerden yoğun talep

Kurs kapsamında erbane eğitimini veren Menice Kuday, önceki dönem taşımalı eğitim kapsamında verilen eğitimleri hatırlatarak, "Verilen eğitimin ardından bu dönem kursa büyük bir talep var. Bu talep hem ailelerden hem de öğrencilerden geldi" dedi. Çınar Belediyesi'nin dar imkanlara rağmen sanatsal konulara gösterdiği hassasiyetin takdire değer olduğunu ifade eden Kuday, çocuk yaşta alınan eğitimin önemine vurgu yaptı. Kuday, "Çocukların eğitimi bizim için önemli. İnsanın duygu ve ruh dünyasının şekilleneceği dönem çocukluk evresidir. Bunun için çocuklara verilen eğitim gelecekteki toplumun nasıl olacağını da belirler" dedi. Kurslara katılan öğrencilerin müzik konusunda yetenekli olduğunu belirten Kuday, çocukların söylenenleri hızlı algılama ve kavrama düzeyini şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

'Kültürel faaliyetler olmazsa olmazımızdır'

Belediye bünyesinde yürütülen kültürel çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Cengiz ise "Kültürel faaliyetler olmazsa olmazımızdır" dedi. Genel olarak toplum yaşamında kültürel çalışmaların yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Cengiz, "Kültürel çalışmaları önemsiyoruz. Bu nedenle Çınar'daki kültürel potansiyelin açığa çıkması için kültürel faaliyetler bizim için ayrı bir önem arz ediyor" diye belirtti. 

muzik-kursu-(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.