Çınar’ın mahalle yollarında çalışmalar sürüyor

Çınar’ın mahalle yollarında çalışmalar sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal ilçe grup mahalle yollarında yol çalışmaları devam ederken, Çınar ilçesinin mahalle ve grup mahalle yollarında 51 kilometre stabilize yol yapıldı.

. Bu yıl Çınar’da 120 km stabilize yol çalışması yapılacağını bildiren Belediye, ilçedeki yol çalışmalarının yüzde 45 oranında tamamlandığını açıkladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında, kırsal ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarında yol yapım, alt temel serme, sıkıştırma, menfez çalışmalarına devam ediyor.

 

Ekipler, bu kapsamda Çınar ilçesine bağlı Başalan-Karalar arası, Belenli Mahallesi-Bismil ilçe sınırı, Öncülü-Hasköy arası, Bölümlü-Meydan arası, Balcıvan, Kabahıdır-Kılıçkaya arası, Yeşiltaş Mahallesi-Mardin İl sınırı, Halıören-Ovabağ arası, Şimşek, Doğanlar-Alatosun arası, Taşdirek-Yoğunluk arası mahalle yolu ile Kutluk-Acıkuyu-Çaybaşı grup mahalle yollarında yol yapım, alt temel serme ve sıkıştırma çalışmalarını tamamladı.

 

Bu yıl ilçede yapılacak çalışmaların yüzde 45’ini bitiren ekipler, sezon boyunca Ortataş, Selyazı, Şeytanok, Kazıktepe, Ortaşar-Yöndemli arası, Bozçalı-Mollapolat arası, Başalan-Karalar arası mahalle yolu, Belenli Mahallesi-Bismil ilçe sınırı, Öncülü-Hasköy arası, Bölümlü-Meydan arası, Balcıvan Mahalle Yolu, Kabahıdır-Kılıçkaya arası, Halkapınar, Ardantepe, Çeltikaltı, Alabaş, Sarımkesen, Yeşiltaş Mahallesi-Mardin il sınırı. Halıören-Ovabağ arası, Şimşek, Doğanlar-Alatosun arası, Ortaşar, Taşdirek-Yoğunluk arası mahalle yolları ile Aktepe-Öncüllü-İncirtepe-Çukurbaşı; Kutluk-Acıkuyu-Çaybaşı ve Göktepe-Gürses-Solmaz grup mahalle yollarında 120 kilometre stabilize yol çalışmasını yapıp tamamlayacak. Ekipler, Yeşiltaş yoluna da bir menfez yapacak.

 

Çalışmaların yüzde 45 tamamlandı

 

Çınar’da yürütülen yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, 2016 yılı Kırsal İlçeler Çalışma Programı’nın haziran ayında, Çınar’daki çalışmaların ise mayıs ayında başladığını ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. 

 

Çınar’da 120 kilometrelik yol çalışması yürütüleceğini, şimdiye kadar 51 kilometre stabilize yol yapıldığını kaydeden Kapan, çalışmaların yüzde 45 oranında tamamlandığını söyledi. Üç ekiple yoğun bir şekilde çalışıldığını, malzeme serimi, sıkıştırma, menfez çalışmalarının sürdüğünü ve 5 ay içinde tüm çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Kapan, kırsal mahalle yollarında geçen yıl yol altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini, bu yıl da aynı şekilde çalışmaların yürütüldüğünü, böylece yolların asfalta hazır hale getirileceğini, yapılacak asfaltın daha sağlıklı olacağını anlattı.

 

Dilaver Köprüsü bağlantı noktasında yol genişletme yapılıyor

 

Çalışmalar kapsamında Yeşiltaş mahalle yolu ile Mardin bağlantısının da sağlanacağını kaydeden Kapan, 7.5 kilometrelik yeni yolun kazı, dolgu işlerinin bittiğini, alt temel serim çalışmasının ve eski Derik yolunda sıcak asfalt yama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Eski Derik yolunda Dilaver Köprüsü bağlantısında kör bir nokta olduğunu, burada yoğun trafik kazalarının yaşandığını bildiren Kapan, bu nedenle Dilaver Köprüsü bağlantı noktasında yaptıkları yol genişletme çalışmalarıyla bu kazaların en aza indirilmeye çalışıldığını ve tarihi köprünün korunması yönünde çalışma yürütüldüğünü söyledi.

 

Bu yıl kırsalda yapılacak çalışmalar ;

 

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl kırsal ilçelerde 362 km 1. Kat asfalt, 462 km 2. Kat asfalt, 422 km stabilize, 96 bin m2 parke ve 43 adet menfez yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.