‘Cinsel istismarcı’ AKP’li başkan tutuklanmadı!

‘Cinsel istismarcı’ AKP’li başkan tutuklanmadı!
Dersim'in Ovacık ilçesinde 2010 yılında 15 yaşındaki zihinsel engelli A.K'ye cinsel istismarda bulunan AKP Ovacık ilçe eski başkanı Rıza Çolak hakkında açılan tutuklanma talebi bir kez daha reddedildi.

Dersim'in Ovacık ilçesinde 2010 yılında 15 yaşındaki zihinsel engelli A.K'ye cinsel istismarda bulunan AKP Ovacık ilçe eski başkanı Rıza Çolak hakkında açılan davanın 20'inci duruşması Dersim Adliyesi'nde görüldü. Sanık Rıza Çolak ve sanık avukatının mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada A.K'nin avukatları ve Dersim Kadın Platformu üyeleri hazır bulundu. Duruşmada söz alan A.K'nin avukatı Reyhan Helin Bulut, sanık Rıza Çolak ve sanık avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmamasının mahkemeyi ve devam eden davayı ciddiye almadığına işaret ettiğini söyledi. 

Mahkeme tutuklamadı 

Davanın 4 yıldır devam ettiğine dikkat çeken Bulut, "Türkiye'deki cinsel istismar davaları hassasiyet gerektiren davalardır. Mahkemenin 4 yıldır süren davayla ilgili karar vermemesi sanık ve sanık avukatında bu ciddiyetsiz yaklaşımı geliştirdi" diye konuştu. Sanık avukatlarının bir önceki duruşmada talep ettiği maddi delillerin dava dosyasında bulunduğunu kaydeden Bulut, Anayasa Mahkemesi kararlarının da göz önünde bulundurulmasını, sanık Rıza Çolak'ın tutuklanmasını ve "çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçundan en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Savcının sanık Rıza Çolak'ın tutuklanmasının reddi yönünde görüş bildirdiği duruşmada mahkeme heyeti mevcut delil durumu ve yargılamanın geldiği aşamayı gerekçe göstererek davayı 5 Şubat tarihine erteledi. 

'Mahkeme mağdur değil sanığı koruyor'

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan avukat Reyhan Helin Bulut, mahkeme heyetinin hiçbir gerekçe göstermeden duruşmayı ertelemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Bulut, "Gelinen aşamada mahkeme heyeti mağdurun değil sanık Rıza Çolak'ın koruma altına alınması gerektiği kararını vermiştir. Bu durumu hukuki olarak kabul etmemiz mümkün değil" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.