Cizre halkına açılış daveti

Cizre halkına açılış daveti
Kürtçe anadilde eğitim çalışmaları çerçevesinde Şırnak Cizre'de kurulan Dibistana Seretayî a Bêrîvan-Berivan İlkokulu öğretmenleri, Cizre halkını yarın yapılacak okul açılışına davet etti.

ŞIRNAK - Kürtçe anadilde eğitim çalışmaları çerçevesinde Şırnak Cizre'de kurulan Dibistana Seretayî a Bêrîvan-Berivan İlkokulu öğretmenleri, Cizre halkını yarın yapılacak okul açılışına davet etti.


Anadilde eğitim çalışmaları çerçevesinde pilot bölge olarak belirlenen üç merkezden biri olan Şırnak Cizre'de, Kürtçe eğitim verecek olan Dibistana Seretayî a Bêrîvan-Berivan İlkokulu'nda eğitim ve öğretime yarın başlanacak. Yarın sabah ders başı yapılacak olan okulun açılış törenine katılım göstermeleri için okul öğretmenleri tarafından Cizre halkına çağrıda bulunuldu. Nur Mahallesi'nde bulunan okul önünde yapılan çağrı açıklamasına Cizre Belediyesi eş başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, HDP Cizre İlçe Örgütü Eş Başkanı Ali Akdeniz, belediye meclis üyeleri ile MAPER, KURDİ-DER, MEYA-DER, KESK yöneticileri de katılarak destek verdi.

Okul öğretmenlerinden Hüseyin Çatıkaş, yaptığı açıklamada anadilin halkların kimliği ve onuru olduğunu belirterek, "Hiçbir halk anadili olmadan varlığını koruyamaz. Varlığını korumak isteyen her halk, anadilde eğitim almalıdır. Yıllardır devlet ve hükümet halkımızın en doğal hakkı olan anadilde eğitim hakkı için kirli politikalar yürütüyor, kirli baskılar uyguluyor ve inkâr ve asimilasyon için bütün kirli yollara başvuruyor"dedi. 

'İnkarcı ve asimilasyoncu politikalar karşı bir hafta okulları boykot ediyoruz'

Devlet ve hükümetin bu inkârcı ve asimilasyoncu politikaların karşı yarın devlet okullarını boykot edeceklerini ve Dibistana Seretayî a Bêrîvan'ı kitlesel bir törenle açacaklarını belirten Çatıkaş, tüm Cizrelilere "Halkımız yarından itibaren bir hafta boyunca devlet okullarını boykot etsin kimse çocuklarını okullara göndermesin. Yarın yapılacak olan açılışımıza da tüm halkımızı bekliyoruz. Halkımız ne kadar okuluna sahip çıkarsa o kadar başarılı olur. Bu pilot uygulamanın genel bir uygulamaya dönüşmesi için herkesi bu okula büyük bir bağlılıkla sahip çıkmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Okulun yarın sabah saat 10.00'da açılacağını belirten Çatıkaş, açılış öncesi kitlesel olarak KURDİ-DER Şubesi önünde toplanarak boykot yürüyüşü gerçekleştireceklerini ardından da okullarını açacaklarını paylaştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.