Cizre'de "400 metre" krizi

Cizre'de "400 metre" krizi
Cizre'de ambulanslar, günlerdir bekleyen yaralılar için dün üç kere harekete geçti. Ancak çatışmalar nedeniyle binaya 400 metre uzakta bulunan sokağın başına kadar gelebildi.

Şırnak Cizre'de çatışmaların devam ettiği bölgede bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralıları almak için görevlendirilen iki ambulans eve yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta hazır bekliyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün üç kez ambulansların sokağın başına kadar gittiğini ancak çatışmalar nedeniyle geri döndüğünü yazdı. Bu arada Ambulansların ve Cizre Devlet Hastanesi'nin de üzerinde bulunduğu Nusaybin Caddesi, yaralıların bulunduğu Bostancı Caddesi ile kesişiyor ve sokağın başından eve olan mesafe 400 metre.

 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, evin güvenli bölgeye uzaklağına ilişkin tartışmalı bilgiler olduğu iddiaları üzerine, "Birden fazla güvenli bölge var. Bazı yerler 400 metre, bazı yerler 600 metre, bazı yerler ise bir kilometre uzaklıkta" bilgisini verdi.

 

SAĞLIK BAKANI: ORADA FARKLI BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cudi Mahallesi'nde çatışma ve patlamalarda üst katları yıkılan bir binanın bodrum katında aralarında yaralıların da olduğu 30 kişinin 5 gündür mahsur kaldığı iddiaları dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na soruldu.

 

Gazetecilerle dün bir araya gelen Müezzinoğlu, "İletişime geçeceğimiz kişilerin telefon numarasını istiyoruz. 3 numara veriyor 1 telefon açılıyor. 'Kimliğimle ilgili, burasıyla ilgili bilgi veremem, bir daha da beni rahatsız etmeyin' diyor. 'Siz orada mısınız' diyor bizim görevlimiz 'o bilgiyi de veremem' diyor. Orada farklı bir algı yönetimini HDP'li vekiller yönetmeye çalışıyorlar. Şu anda bizim 84. kavşakta iki ambulans ekibimiz var. İyi niyetli olsalar yaralıları oraya götürürler. Yaralı değil, yaralı üzerinden kamuoyu yaratmak, dünya kamuoyunda farklı algı yaratmak isteniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.