Cizre'de çatışmalar devam ediyor

Cizre'de çatışmalar devam ediyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta başlayan sokağa çıkma yasağı 8'nci gününe girerken, çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

  14 Aralık Pazartesi günü saat 23.00'da Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de PKK'lilerin açtığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Çatışmaların yoğunlaştığı Yasef, Nur, Sur ve Cudi mahallelerinde çok sayıda ev isabet eden mermilerle hasar gördü. Çatışmalarda isabet alan evlerde oturan bazı aileler, evlerinden ayrılarak yakınlarının yanına yerleşti. İlçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklar, hendeklerdeki bombaları patlatmak için top atışları yaptı.

  Cizre Devlet Hastanesi’nde ise son zamanlarda yapılan roketli saldırılardan dolayı güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Hastane bahçesine konuşlandırılan zırhlı tank, kirpi araçlar, jandarma özel harekat ile polis özel harekat ekipleri hastane etrafında kuş uçurtmuyor. Hastanede tedavi gören birçok vatandaşın ise tedavileri devam ediyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.