Cizre'de eş başkanlar kolları sıvadı

Cizre'de eş başkanlar kolları sıvadı
Yerel seçimlerde vaat ettikleri projeleri seçimden sonra hayata geçirmek için kolları sıvayan Cizre Belediyesi eş başkanları, ilçe sorunları olan su, yeşil alan ve çarpık kentleşmenin öne geçmek için işe koyuldu.

 Eş başkanları Leyla İmret ve Kadir Kanur, kentin su sorunu için arıtma tesisi, yeşil alanlar için yeni parklar ve ilçedeki tarihi yapıların onarılması için de Cizre'nin surlarının açığa çıkarılması adına projelerini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti.

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, vaatte bulundukları çalışmaları hayata geçirmek için kolları sıvadı. İlçedeki sorunların başında su ve yeşil alan sorununun geldiğini belirten eş başkanlar, kentteki çarpık kentleşmenin de önüne geçmek için projelerini hayata geçirmeye başladıklarını dile getirdi. Eş başkanlar, bulundukları vaatler doğrultusunda su sorununu gidermek için Şahin Tepe ve Yukarı Tepe su depolarının yapıldığını belirterek, kısa bir süre sonra da bir arıtma tesisi kuracaklarını belirtti.

Ayrıca ilçeye yeşil alanlar kazandırmak için 60 dönümlük bir park ve yeşil alan projesinin hayata geçirdiklerini söyleyen eş başkanlar, çarpık kentleşmenin önüne geçmek için de imar revizyon planının uygulamaya koyacaklarını bilgisini paylaşarak, bunların yanında daha birçok projeyle halkın hizmetinde olacaklarını ifade etti.

Kentin su sorunu gideriliyor

Hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Eş Başkan Kadir Kunur, kentin en büyük sorunlarından birinin su sorunu olduğunu belirterek, ilçenin hemen yanı başından Dicle Nehri akmasına karşın su sorunu yaşanmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Su sorununa ilişkin belediyenin geçmiş dönemde yaptığı 3 proje olduğunu aktaran Kunur, mevcut projelerin bazı aksaklıklar nedeniyle yarıda kaldığını belirterek, "Bizler bu yarıda kalan su projelerini hayata geçirmek için çalışmalar başlattık. Yukarı Tepe ve Şahin Tepe'de yapılan su depolarını Haziran ayının sonuna doğru halkımızın hizmetinde olacaktır. Bunların hayata geçmesi ile birlikte kentimizin su sorunu kalıcı değil uzun bir süre giderilmiş olacaktır" dedi.

Su arıtma tesisi kurulacak

İlçenin su sorununu tamamen çözmek için arıtma sistemi projesi çalışmaları da yürüttükleri söyleyen Kunur, "Bunlardan çok daha önemli olan Dicle nehri üzerinde su arıtma tesisi yapmak için bizden önceki arkadaşların hazırladıkları proje, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kabul edilmişti. Önümüzdeki günlerde Dicle Nehri üzerinde yapılmasını planladığımız arıtma tesisinin yapımı için yapım ihalesi yapılacak” diye konuştu.

Park ve yeşil alan projesi

İlçenin yeşil alan yetersizliğine değinen diğer Eş Başkan Leyla İmret ise bu sorunu gidermek için hazırladıkları projeleri hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını aktardı. Nur mahallesinde Cizre Köprüsü yanından başlayarak, Tekai mevkiine kadar 60 dönümlük arazi üzerinde Dicle Nehri kenarında bir park ve yeşil alan yapmak için çalışmalar başlattıklarını söyleyen İmret, "İnşaat molozlarının içindeki Dicle Nehri kenarındaki boş araziyi değerlendirmek ve halkımızın hizmetine koymak için park projesini hazırladık. Yapacağımız parkın içerisinde halkımızın yararlanabilmesi için piknik alanları, yüzme alanları, oyun alanları, nehir kenarında yürüyüş parkurları, spor yapmaları için basketbol sahaları, amfi tiyatro ve ailelerin piknik yapabilmeleri için piknik alanları yer alıyor” dedi. (diha)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.