Cizre'den son görüntü: Beyaz bayrakla göç!

Cizre'den son görüntü: Beyaz bayrakla göç!
Cizre ve Silopi'de PKK'ye karşı operasyonlar sürüyor. Cudi Mahallesi'nde bazı vatandaşlar ellerinde beyaz bayraklarla çevre yoluna doğru gitti.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra kazılan hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Cizre'de asker ve polisin ortak operasyonu devam ederken, ilçenin hakim tepelerinde konuşlanan tanklardan PKK üyelerinin kurduğu barikatlara top atışları sürüyor. Gece de devam eden operasyonlar nedeniyle özellikle çatışmaların yoğunlaştığı Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde çok sayıda ev, işyeri ve aracın hasar gördüğü belirtildi. Yasef mahallesinde bazı ailelerin ise çatışmalar nedeniyle camilere sığındıkları öğrenildi.

BEYAZ BAYRAKLARLA CUDİ MAHALLESİ'NDEN AYRILDILAR

Bugün sabah saatlerinde yoğun çatışmaların olduğu Cudi Mahallesinde bazı vatandaşların ellerinde beyaz bayraklarla mahalleden ayrılıp çevre yoluna doğru gittikleri görüldü. İlçede askeri hareketlilik sürerken, barikat ve hendeklerin bulunmadığı Dağkapı Mahallesinde sokağa çıkıp Kırmızı Medrese yakınındaki parkta oturan vatandaşlara sokağa çıkma yasağını hatırlatarak evlerine girmelerini istedi. Buna uyulmayınca da polis gaz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Atılan gözyaşartıcı bombalardan biri tarihi Kırmızı Medrese'nin bahçesine düşerken, vatandaşlar yeniden evlerine çekildi.

SİLOPİ'DE SİLAH SESLERİ

Cizre gibi askerlerin tanklar eşliğinde operasyon gerçekleştirdiği Silopi ilçesi dün geceyi sessiz geçirirken, sabah saatlerinde ilçenin Başak, Cudi ve Nuh mahallelerinden yeniden patlama ve silah sesleri duyulmaya başladı. Daha önce çatışmaların yoğun olduğu bölgelerden ayrılmak isteyen bazı vatandaşlar güvenli yerlere nakledilirken, Nuh mahallesinde bazı vatandaşların da polisi arayarak oradan çıkmak istediklerini ancak, bu isteklerin, bölgenin şimdilik güvenli olmadığı gerekçesiyle karşılanamadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.