“Çocuğumun kötü yola düşmesine izin verilmesin!”

“Çocuğumun kötü yola düşmesine izin verilmesin!”
70 yaşındaki Sur mağduru babanın feryadını duyan var mı?

“Diyarbakır’ı bu fakirlikten kurtarsınlar” diye feryat eden Sur mağduru baba Habip Doğan, kendi öz çocuğunun ve bölgenin gençlerinin işsizlik yüzünden kötü işlere karışmasından endişe duyuyor.

Devlet yetkililerine seslenen Doğan, “Gençlerimize iş verilsin, çalışsınlar, çalışmazlarsa etrafta pis işlerle uğraşırlar. Devlet gençlerimizin pis işlere karışmasını önlesin. Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, devlet büyüklerine sesleniyorum; başta çocuğum olmak üzere gençlerimiz pis işlerle uğraşıyor. Çocuğumun mesleği vardır, berberdir. Çocuğuma iş imkânı verilsin, çocuğumun kötü yola düşmesine izin verilmesin!” diye konuştu.

 

Habip Doğan, 70 yaşında ve 8 çocuklu bir baba. Habip Doğan aynı zamanda bir Sur mağduru. Doğan, kendi çocukları ve bölgenin işsiz gençleri için acil olarak iş imkânlarının sağlanmasını istiyor. Bölgenin Milletvekillerinin kendi memleketinin sorunlarıyla ilgilenmesini talep eden baba Doğan’ın feryadı yürek burkuyor.

“Diyarbakır’ı bu fakirlikten kurtarsınlar”

Sur mağduru Habip Doğan, “ 70 yaşındayım ve 8 çocuğum var. 3 ayda bir 600 TL maaş alıyorum. Diyarbakır’ı bu fakirlikten kurtarsınlar. Yetkililere sesleniyorum: gençlerimiz için iş olanağı sağlansın, fabrika açılsın. Sigara, şeker, çimento fabrikaları açılsın, yeter ki, gençlerimizin sabah uyandıklarında gidecek bir işi olsun. İş olmadığı için çocuklarımız batıya gidiyor. Batıya gidemeyenler buralarda boş boş dolaşıp kötü işlere karışıyorlar. Çocuklarımın geleceğinden endişe ediyorum.

 

“Neden bölgemizin işsizlik sorunu bir türlü çözülmüyor?”

Milletvekillerimiz kendi memleketinin sorunlarını Meclis’te anlatmıyor mu? Neden bölgemizin işsizlik sorunu bir türlü çözülmüyor? Gençlerimize yazıktır, günahtır. Neden kötü işlere bulaşsın gençlerimiz, neden başka yerlere gidip çalışmak zorunda kalsınlar. Gençlerimize de hepimize de günahtır.

Devlet gençlerimizin pis işlere karışmasını önlesin”

Savaş mahallesi 4 ayaklı Minarenin yanında evim vardı, yıkıldı. Oğlumun berber dükkânı vardı o da gitti. Devletimiz Bin TL yardım veriyor, Allah razı olsun ama bu yetmiyor. Gençlerimize iş verilsin, çalışsınlar, çalışmazlarsa etrafta pis işlerle uğraşırlar. Devlet gençlerimizin pis işlere karışmasını önlesin. Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, devlet büyüklerine sesleniyorum; başta çocuğum olmak üzere gençlerimiz pis işlerle uğraşıyor. Çocuğumun mesleği vardır, berberdir. Çocuğuma iş imkânı verilsin, çocuğumun kötü yola düşmesine izin verilmesin!”

Ali Abbas YILMAZ/ Özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.