Çocuk Hastanesi’nde çağ dışı görüntüler

Çocuk Hastanesi’nde çağ dışı görüntüler
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 20-25 yıl önce yaşanan çağ dışı görüntüler yaşanıyor.

Kan alma ve Ultrason başta olmak üzere birçok bölümde görev yapan personel sayısı yetersiz olduğu için vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Bölge hastanesi konumundaki Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 20-25 yıl öncesindeki olumsuz tablo ve görüntüler geri geldi. Dağkapı’da bulunan hastanenin belirli bölümlerinde uzman ve teknik personel sayısı yetersiz olunca ortaya bu görüntüler çıkıyor. Yoğunluğun en fazla yaşandığı bölümlerin başında kan alma ve Ultrason bölümleri geliyor. Bu bölümlerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor, saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşanıyor. Hastane yönetimi ve Sağlık İl Müdürlüğü yaşanan personel sıkıntısına çözüm bulmayınca sıradan bir işlem bile eziyete dönüşüyor.

Uzman personel sayısı az

Hastane, birçok alanda artan hasta ihtiyacına cevap vermede sınıfta kalırken, Kan Alma ve Ultrason bölümlerindeki uzman personel sayısı az olduğu için işlemler saatlerce sürüyor. Zaman zaman sıra konusunda vatandaşlar arasında da tartışmalar yaşanıyor, görevliler zor anlar yaşıyor. Yaşanan tabloya tepki gösteren vatandaşlar, 20-25 yıl öncesine ait olan bu görüntülerin sağlıkta çağ atladığı iddia edilen bu döneme yakışmadığını dile getirerek bu keşmekeşliğin son bulmasını istiyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu tabloyu gördükleri halde çözüm üretmediğini dile getiriyor.

‘Bunca uzman genç işsiz gezerken…’

Yetkililere veryansın eden vatandaşlar,”Hemen her gün bu çileyi çekiyoruz. Yüzlerce vatandaş böyle kuyrukta bekliyor. Basit bir kan alma işlemi için bile saatlerce beklediğimiz oluyor. Bu tablodan dolayı insanlar geriliyor, tartışmalar oluyor. Bu kadar insana karşı 1-2 personel görev yapıyor, bu kadar insana nasıl yetişecekler? 20-25 yıl öncesinde bu hastane böyleydi, şimdi bu tabloya bakınca aklımıza o yıllar geliyor. Bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu yetkililerin ayıbıdır. Bu alanda uzman onca genç işsiz gezerken, burada personel sıkıntısı yaşanması ayıptan öte yazıktır. Buna son verilsin artık” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Arif BULUT-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.