Çocuk istismarı konusunda 'Farkındalık' projesi

Çocuk istismarı konusunda 'Farkındalık' projesi
Eğitim Sen Ergani Temsilcisi Kadın Meclisi tarafından çocuk istismarına karşı hazırlanan "Farkında ol dur de" başlıklı eğitim projesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul edilmesi sonrası ilçedeki okullarda başlatıldı.

 Proje ile aile ve çocuklar arasındaki iletişim sorunları tartışılarak çocukların daha sağlık bir ortamda gelişiminin sağlanması için çözümler üretilecek. 


DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, ülke genelinde son dönemlerde artan çocuk istismarlarına karşı çeşitli eylem ve etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalışan Eğitim Sen Ergani Temsilciliği Kadın Meclisi, "Farkında ol dur de" başlıklı eğitim projesi hazırladı. Hazırlanan bu eğitim projesi, geçtiğimiz günlerde sunulduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kabul edilmesi üzerine çalışmalara başlandı. 

'Projenin okullarda zorunlu ders olarak yapılmasını istiyoruz'

Projeye ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Temsilciliği Eş Başkanı Derya Güngör, "Farkında ol dur de" projesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla zorunlu hale getirttiklerini kaydetti. Güngör, "Bu proje, 4 Haziran'a kadar rehber öğretmenlerimiz eşliğinde devam edecektir. Bu projenin devamı da gelecektir. Sonraki yıllarda çıkan verilere göre ne kadar insana ulaştık? Sonuçları nedir? Bunun değerlendirmesi yapıldıktan sonra bir sonraki çalışmalarımızı da daha doğru planlarla gerçekleştireceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşmamızın en büyük getirisi ise okullarda bunun zorunlu hale getirilmesi oldu. Umarım ki ileriki dönemlerde bu çocuklara bir ders olarak işletilir" dedi.

'Çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak eğitimler verilecek'

Ailelere ve çocuklara ulaşma sürecini de anlatan Güngör şöyle devam etti: "Çocuklara rehber öğretmenlerimiz eğitimler verecekler. DİKASUM'daki arkadaşların getirdiği dokümanlarla birlikte, çocuk seviyesine uygun çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış dokümanlar, videolar, slaytlar ve sunumlar yapılacak. Çocuklar bu konuda bilinçlendirilecek. Özellikle hayır demeyi ve 'benim vücudum bana aittir' gibi konularda çocuklar bilgilendirilecektir. İkinci ayağımız ise veliler olacaktır. Veliler de bu konuda bilinçlendirilecek ve çocuklara bedeninin ona ait olduğunu öğretmeyi öğrenecekler. Bir çocuğun ihmal edilmemesi gerektiğini, istismara uğrarsa ne yapmaları gerektiği konusunda bilinçlendirilecekler. Öncelikle anneler olmak üzere veliler davet edilecek."(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.