Çocuk ve yetişkinlerden sinemaya yoğun ilgi

Çocuk ve  yetişkinlerden sinemaya yoğun ilgi
Çocuk ve yetişkinlerden sinemaya yoğun ilgi

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, çocuklara sinemayı sevdirmek ve yetişkinlerin sanatsal faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla başlattığı ücretsiz sinema günlerinin temmuz ayı programı, yoğun ilgi gören “Prenses ve Kurbağa”, “Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu” ve “Ekşi Elmalar” filmlerinin gösterimleriyle tamamlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumali Atilla’nın talimatıyla, kültür sanat çalışmaları kapsamında her ay düzenlenen ücretsiz sinema günleri, film gösterimleriyle devam ediyor. Sinema günlerinin temmuz ayı programı, hafta sonu çocuklar için “Prenses ve Kurbağa” ve “Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu”, yetişkinler için de “Ekşi Elmalar” filmlerinin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nin sinema salonlarında gösterime girmesiyle sona erdi. Gösterime giren filmlere, çocuklar ve yetişkinler yoğun ilgi gösterdi.

‘Çizgi filmleri çok seviyoruz’

Film izlemeye gelen çocuklar, animasyon türündeki “Prenses ve Kurbağa” ve “Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu” filmlerini çok beğendikleri belirterek,“Çizgi filmleri çok seviyoruz ve tatil günlerinde filmlerin devam etmesini istiyoruz.” dedi.

‘Atilla’ya teşekkür ediyoruz’

Yetişkinler ise ücretsiz film gösterimlerinin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Ücretsiz sinema günlerinden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili  Cumali Atilla ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.’’  şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin, çocuklara sinemayı sevdirmek ve yetişkinlerin sanatsal faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla başlattığı ücretsiz sinema günleri, yıl boyunca devam edecek.

 Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.