Çocuk Yaz Kampı 15 Haziran'da başlıyor

Çocuk Yaz Kampı 15 Haziran'da başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, bu yıl 15 Haziran'da başlıyor.

 

DİYARBAKIR - Bu yılda çok sayıda çocuğun faydalanacağı ve ilk kez ilçelerde yaşayan çocukların da katılım sağlayacağı yaz kampı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün bu yıl onuncusunu organize edeceği Elazığ'ın Gezin ilçesindeki Çocuk Yaz Kampı, 15 Haziran'da başlayacak. Tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubundaki erkek ve kız çocuklarına yönelik gerçekleştirilen yaz kampı, 29 Ağustos 2015 tarihine kadar gruplar halinde sürdürülecek. 
10 grup olmak üzere bin 200 çocuğun Ağustos ayı sonuna kadar yararlanacağı yaz kampından, bu yıl ilçelerde yaşayan ve tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklar da faydalanacak.

Kamp bakımdan geçirildi ve kapasitesi artırıldı

Daha önceki yıllarda yaklaşık 900 çocuğun yararlandığı Belediye'ye ait Hazar Gölü'ndeki "Çocuk Yaz Kampı", yeniden düzenlenerek barınma kapasitesi artırıldı. Çocukların kaldıkları prefabrik evlerin bakım ve onarımı yapıldı. Tüm duşluklar, lavabolar, tuvaletler ve havuzların fayans döşemeleri yenilendi. Kampın peyzajı da Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapıldı.

Çocuklar kampı dolu dolu geçirecek

Çocukların kişisel gelişimine katkı sunulması, çevresiyle daha uyumlu olması, dışlanmışlık duygusundan arındırılması ve özgüvenli yetişmelerinin sağlanması amacıyla düzenlenen yaz kampı, bu yıl da açılacak atölyelerle dolu dolu geçecek. Her gurubun toplam 5 gün zaman geçirebileceği kampta çocuklar, satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları atölyelerinden faydalanacak. Ayrıca çocuklar sportif faaliyetler kapsamında spor turnuvaları (basketbol, voleybol ve futbol), langırt, bisiklet, masa tenisi ve masa hokeyi gibi etkinliklerden de yararlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.