Çocuklar çizgi ve renkleriyle mahalleleri değiştirecek

Çocuklar çizgi ve renkleriyle mahalleleri değiştirecek
Sur ilçesinde kurulan resim atölyesinde çizgi ve renklerle buluşan çocuklar, önümüzdeki günlerde kurulacak Sokakta Sanat Atölyesi'yle Suriçi ve Alipaşa'daki tüm binaların dış cephesini boyamaya hazırlanıyor.

Diyarbakır'da, Suriçi'nin farklı mahallelerinde ikamet eden 26'sı kız 30 çocuk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından açılan resim atölyesinde çizgilerin ve renklerin yaşam bulmasını sağlıyor. Çocukların kurs sonrası, "Sokakta Sanat Atölyesi"ne dahil edilerek, Suriçi ve Alipaşa'daki binaların dış cephelerini boyaması planlanıyor.


Her hafta sonu 10.00 ila 12.00 saatleri arasında 7-16 yaş arası 30 çocuk, Kent Müzesi'nde sanat çalışmalarını gerçekleştiriyor. Çizgi çalışmalarıyla atölyeye başlayan çocuklar, yaratıcılıklarını kullanarak resimlerine renk veriyor. Şubat ayında başlayan resim atölyesi, mayıs ayında tamamlanacak ve çocukların resimleri düzenlenecek sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Erdoğan: Yoksul ailelerin çocukları yararlanıyor

Kurs hakkında bilgi veren atölye eğitmeni Fırat Erdoğan, atölyeden faydalanan çocukların genel olarak yoksul ailelerin çocukları olduğunu ifade ederek, "Buraya gelen çocuklar aslında birçok şeyden mahrum olan kesimi oluşturuyor. Kent Müzesi'nin artı bir önemi de çocuklar burada eğitim almaya başlamasıdır" dedi.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.