Çocuklar empati kurmak için işaret dilini öğreniyor

Çocuklar empati kurmak için işaret dilini öğreniyor
Büyükşehir Belediyesi, engelsiz çocukların engelli çocukları daha iyi anlayabilmesi amacıyla Zarokistanlardan yararlanan 100 çocuğa işaret dili eğitimi verdi. Eylül ayından itibaren daha programlı bir şekilde yürütülecek eğitimle farkındalık yaratılması a

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, farkındalık yaratmak amacıyla çocuklara işaret dili tercümanlığı eğitimi veriyor. İşaret Dili Tercümanı Şeyma Yelliler tarafından verilen eğitimden şimdiye kadar Zarokistanlarda kalan 100 çocuk yararlandı.  Zarokistanlardaki eğitim eylül ayında tekrar başlayacak.

 

İşaret Dili Tercümanı Şeyma Yelliler, eğitimle çocukların algısında, engellilerin var olduğuna dair algı yaratmak istediklerini belirterek, “Engelsiz çocuklar, engelli çocukları daha iyi anlayabilmeleri için işaret dilini öğrenmeye başladılar.Görsel materyallerden faydalanarak eğitimi daha zevkli kılıyoruz. Kartların üstündeki materyallerin ne olduğunu ve işaret dilinde nasıl gösterebileceklerini anlatarak çocuklara eğitim veriyorum.” dedi. Bu yıl verdikleri eğitimin bir hazırlık çalışması olduğunu dile getiren Yelliler, eylül ayından itibaren çalışmayı daha programlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.