Çocuklar hem oynadı hem bayram kutladı

Çocuklar hem oynadı hem bayram kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yılı Diyarbakır’da büyük coşkuyla kutlanırken, Diyarbakır’da bu yılki kutlamaların adresi Kayapınar İlçesi Mezopotamya mahallesinde bulunan Kent Meydanı oldu.

Kent meydanı parkında yapılan törende çocuklar hem kutlama yaptı hem de oyunlar oynadı.

Kent meydanındaki kutlamalar dün sabah saat 10.00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaptı. Daha sonra Şiir kompozisyon ve resim dalında dereceye giren çocuklara hediyeler verildi. Törene sonrasında çocukların gösterileri, halk oyunları, dans ve spor gösterisi ile sürdü.

img_5742-k.jpg

Törene, Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

img_5777-k.jpg

‘Bu büyük milletinin karakterine en uygun rejim Cumhuriyettir’

23 Nisan’ın tarihsel önemine vurgu yapan Vali Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim inancımız odur ki bu büyük milletinin karakterine en uygun rejim Cumhuriyet ve cumhuriyet rejiminin en önemli kurumu da milletin egemenliğini ve iradesinin yansıdığı meclisidir. Bu kararlılıkla egemenliğin kaynağı meclisinin açıldığı büyük günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyada bir ilk olarak sevgili çocuklar sizlere adanmış bir bayram olarak ilan etti. 23 Nisanda ulusal egemenliğimizin anlamını, kavramını ve önemi kutlarken ve paylaşırken aynı zamanda geleceğimiz olan siz çocuklarımıza da adanmışlığının onurunu yaşıyoruz. Bugün dünyanın resmi bir bayram olarak kutlanmasın da çocuklarıyla birlikte bu bayramı kutlayan ilk ve tek millet ve devlet olmanın onurunu paylaşıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Sizler bu inanç ve kararlılıkla, emanet edilen Cumhuriyetimizi ve devletimizi daha ileriye, daha iyiye ve güzele taşıyacaksınız. Her biriniz yüreğinizdeki sevgiyle, inançla ve kararlılıkla bu büyük devleti sonsuza kadar payidar kılacaksınız.”

img_5623-k.jpg

‘En iyi eğitimi almanız, mutlu olmanız, geleceğe güvenle bakmanız için…’

Konuşmasında “Büyük Türkiye” vurgusu yapan Güzeloğlu, “İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü, gelişmemizi, geleceğe doğru kararlı yürüyüşümüzü engellemek isteyen bütün ihanet odakları, bütün terör örgütleri ve bunun işbirlikçileri sizlerin kararlı, imanlı duruşunuz karşısında hiçbir hedefine bugüne kadar olduğu gibi ulaşamayacak ve bu büyük devlet ve millet sonsuza kadar var olacaktır. Sizler bizim umudumuzsunuz. En iyi eğitimi almanız, mutlu olmanız, geleceğe güvenle bakmanız için devlet ve millet olarak bütün imkânları sunuyoruz. Kaynaklarımızı dünyanın bütün çocukları ile aynı anda ve daha güzel ve gelişmiş bir ortamda size sunulması için gayret sarf ediyoruz. Bugün artık bu ülkenin her köşesindeki huzur ve güven ortamında sizler eğitim aldığınız okullarınızda, yaşadığınız ortamlarda, en güzel ve en gelişmiş bir standartla buluşuyorsunuz. Bakınız işte bugün bu bayramı yaptığımız Kent Meydanı da dünyanın en güzel örneklerinden biri, kent içinde çocukların eğlencesine, mutluluğuna ve sosyal hayatı dolu dolu yaşamasına dönük yapılmış bir büyük proje. Bunun gibi projelerimiz, fiziksel alt yapıdan sosyal üst yapıya kadar her alanda devam edecek. Çünkü bu büyük devlet ve millet ile biz, biriz, beraberiz, bütünüz” ifadelerini kullandı.

img_5557-k.jpg

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödülleri Vali Güzeloğlu, Milletvekili Bal ve Garnizon Komutanı Yayla tarafından verildi.

Törende Ayfer Gök Anaokulundan 5 yaşındaki minik öğrenci Elvin Demir tarafından İstiklal Marşının 10 kıtası ezbere okudu.

Kayapınar Halk Eğitim Merkezi öğrenciler tarafından düzenlenen Yıldızlar Yöresel Halk Oyunları gösterisinin ardından kutlamalar ilkokul öğrencisi Alper İmran Tatlı tarafından ‘Dünya Çocuk Bayramı’ adlı şiirin okunmasıyla devam etti. Yumurcaklar Anaokulu öğrencileri tarafından ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı dans gösterimi gerçekleştirildi.

Hanimiş Ritim Grubunun gösterisinin ardından Karacadağ Anaokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi. Sevinç Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen dans gösterisinin ardından ’23 Nisan’ adlı şiir öğrenci Zeren Çağlayan tarafından okundu.

Kayapınar Belediyesi görevlileri etkinliğe katılan çocuklara balon, pamuk şekeri ve patlamış mısır ikram etti. Palyaçoların da yer aldığı programda oyun ve yarışmalara katılan çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Bağlar Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen stilize gösterinin ardından kutlamalar düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.