Çocuklar her gün ölümle burun buruna!

Çocuklar her gün ölümle burun buruna!
Hasköy'e bağlı Elmabulak (Kolosik) köyünün ortasından geçip köyü ikiye ayıran derede köprü yapılmaması nedeniyle karşıya geçmek isteyen öğrenciler ölüm tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmış durumda.

MUŞ -  Okula gitmek için dereden karşıya geçmek isteyen birçok öğrencinin suya düşerek boğulma tehlikesi geçirdiğini söyleyen köy sakini Yunus Arkın, AKP'li adayların her seçim öncesi köprü yapma vaadinde bulunduğunu, ancak şimdiye kadar hiçbir çalışma başlatmadıklarını dile getirdi.


Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Elmabulak (Kolosik) köyünün ortasından geçip köyü ikiye ayıran dereye köprü yapılmadığı için derenin karşısında bulunan okullarına gitmek isteyen yaklaşık 70 öğrenci, her gün boğulma tehlikesi ile atlatıyor. Kendi imkanları ile dereye tahtadan bir köprü yapan köylüler, her yıl olduğu gibi İlkbahar aylarında deredeki su miktarının artması sonucu köprünün yıkılacağını ve karşıya geçebilmek için kilometrelerce uzaklıktaki köprüye yürümek zorunda kalacaklarını ifade etti. Köprünün yıkılması ile beraber karşıya geçmek isteyen öğrenciler ise kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor ve derslere yetişemiyor. 

'Öğrenciler boğulma tehlikesi ile karşı karşıya'

Uzun yıllardan beri köyü ikiye ayıran dereye köprü yapılmadığını söyleyen köy sakini Yunus Arkın, tek alternatif olarak kendi imkânları ile tahtadan bir köprü yaptıklarını aktardı. Tahta köprünün hem dayanıksız olduğunu hem de derenin sularının arttığı zamanlarda yıkıldığını belirten Arkın, derenin karşısındaki okula gitmek isteyen öğrencilerin köprünün yıkılması nedeniyle birçok defa boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarına vurgu yaptı. Özellikle İlkbahar aylarında derenin su miktarının artmaya başlaması ile beraber sıkıntının katlanarak büyüdüğünü anlatan Arkın, "Köyün bu tarafında yaklaşık 70 öğrenci var. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız tahta köprüden geçmeye çalışan birçok öğrenci dereye düştüğü için boğulma tehlikesi geçirip hastaneye kaldırıldı. Çocuklarımızın can güvenliği yok" dedi. (diha)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.