Çocuklar kendi gününde büyüklere mesaj gönderdi

Çocuklar kendi gününde büyüklere mesaj gönderdi
Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, düzenlediği etkinliklerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

Dilek Sezer

 Çocuk Meclisi’nin açılışını da yapan çocuklar, büyüklere önemli mesajlar gönderdiler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, ders destek programlarından faydalanan yüzlerce çocuk katıldı. Etkinlik, Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve her yıl 20 Kasım tarihinde açılışı yapılan Çocuk Meclisi’nin oturumuyla başladı. Meclis oturumu, yapılan yoklamanın ardından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün önemini anlatan basın açıklamasıyla devam etti.

Meclis adına açıklamayı yapan İdilnur Karataş, ülkeyi yönetenlerin çocuk haklarını çok iyi bildiklerini; ama bu hakları bilmezlikten geldiklerini söyledi. Karataş, “Sanki onlar doğuştan birer yetişkin olarak dünyaya gelmişler, hiç çocuk olmamış, hiç oyun oynamamış ve hayal kurmamışlar. Bizler çocuğuz bazıları için aydınlık, bazıları için de ölüm kurbanlarıyız.” dedi.

‘Çocuklar hayallerini yazar, büyükler siler’

Son bir yılda savaşlarda en fazla çocukların öldürüldüğünü ve yine en fazla zararı çocukların yaşadığına dikkat çeken Karataş, bundan sonra hiçbir çocuğun ekmek almaya giderken ya da sokakta oynarken kurşunlara hedef olmasını istemediklerini vurguladı. Karataş, “Nerede kaldı çocukların barınma, yaşam, eğitim ve daha diğer hakları. Bunların yaşama geçirilmesi gerekir. Biz artık haberlerde çocukların kıyıya vurulmasını, sokağa korka korka çıkıp oyun oynamasını, ağır işlerde çalıştırılmasını, zorla evlendirilmesini görmek ve duymak istemiyoruz. Hani bizler çocuğuz ya; çocuklara değer verilmeyen bir ülkeden bizim hiçbir beklentimiz yok. Bizler Helin Şen’leri, Berkin Elvanları, Ceylan Önkolları ve Uğur Kaymazları Çocuk Meclisi olarak unutmuyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl ki meclisi savaşlarda hayatını kaybeden çocuklara atfen açtıklarını ifade eden Karataş, “Çocuklar kalemdir, onlar hayallerini yazar ve çizerler; ama her zaman sonunda, büyükler silgi olup bütün hayallerimizi silip süpürürler.” diye konuştu.

Çocuk Meclisi her hafta cuma günü toplanacak

Çocuk Meclisi’nde yapılan açıklamanın ardından etkinlik psikolog Tuba İzmir’in Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sinema Salonu’nda çocuk haklarına ilişkin yaptığı sunumla devam etti. Etkinlik, müzik dinletisi ve skeçlerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.