Çocuklar nasıl beslenmeli?

Çocuklar nasıl beslenmeli?
Çocuklar nasıl beslenmeli?

Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Recep Bozkurt Her çocuğun günde en az bir yumurta, olanaklara göre et türleri, peynir, yoğurt, kefir, çökelek, lor, zeytinyağı, tereyağı, kaymak, doğal kuruyemişler, aşırıya kaçmadan kuru baklagillerle beslenmesinin ideal olduğunu söyledi.

  Soğuk algınlığının çocuklarda görülen kış hastalıklarının başında geldiğini söyleyen Dr. Recep Bozkurt, benzer belirtileri gösteren ve soğuk algınlığıyla karıştırılan grip hastalığının da kışın sıklaştığını belirtti. İdrar yolları enfeksiyonu, orta ve dış kulak iltihabı, sinüzit, bronşit, zatürre, bulaşıcı döküntülü çocukluk hastalıkları, alerjik astım ve havayolu hastalıkları ile eklem ve kas ağrılarının çocuklarda görülen diğer kış hastalıkları olduğunu ifade eden Dr. Recep Bozkurt, ayrıca viral enfeksiyonla tetiklenen bazı romatizmal, döküntülü damarsal, kan hücreleri ve böbreği ilgilendiren hastalıklar ile bağışıklık sistemini ilgilendiren kronik hastalıkların sıklaşabileceğini ve bu hastalıklara depresyonun da eklenebileceğini dile getirdi.

  Soğuk algınlığını; hava sıcaklığının düşmesiyle burun ve ağızdan başlayıp akciğerlere kadar giden hava yollarının doğal savunma işlevlerinin bozulması ve virüs ya da bakteri cinsi mikropların solunum yollarına yerleşmesi sonucu oluşan bir hastalık grubu şeklinde tanımlayan Dr. Recep Bozkurt, hastanelerde üst solunum yolu enfeksiyonu olarak adlandırılan bu hastalığın nezle, ateş, hapşırık, öksürük gibi belirtiler verdiğini söyledi.

  Çocuklarda görülen diğer enfeksiyon ve iltihabi durumların her mevsimde görülebildiğini ancak kışın sıklığının arttığını belirten Dr. Recep Bozkurt, “Bunun nedenleri, kapalı alanlarda mikrop bulaşmasının kolaylığı, soğuk havanın ve güneş azlığının bağışıklığı baskılamasıdır. Yine vücudun hareket sistemi de soğuktan, soğukla gelen dolaşım azalmasından ve artan rutubetten etkileneceği için çeşitli ağrılı tablolar ortaya çıkabilir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.