Çocuklar park istiyor

Çocuklar park istiyor
Diyarbakır’da, çocukların tek oyun alanlarından olan parklar güneşli havalarda dolup taşıyor. Çocukların tek isteği ise geniş ve bol oyun alanlarına sahip parkların yapılması.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Rızvan Ağa Parkı, güneşli hava ve tatil fırsatından dolayı doldu taştı. Hafta sonu tatilini fırsat bilen çocuklar güne uyanır uyanmaz kendini parklara attı.

Diyarbakır’da parkları diğer illerdeki parklardan ayıran nokta ise; çocuk sayısının fazla olması, park sayısının az olması. Durum böyle olunca onlarca çocuğun minik parkta eğlenmeye çalışması objektiflerimize böyle yansıdı.

Çocuklarını parka getiren aileler ise onları oyunları ile baş başa bırakıp kenarda güneşli havanın tadını çıkarmanın keyfini yaşıyor.

Gazetemize konuşan çocukların yakınları,“Gördüğünüz gibi minik bir parkta onlarca çocuk bir arada oyun oynuyor. Bu güzel bir tablo ancak park sayısının artırılmasını istiyoruz. Küçük bir parkta gördüğünüz gibi onlarca kişi tek bir yerden kay kay yapıyor. Çünkü başka seçenekleri yok. Ayrıca park kısa bir süre önce yapılmasına rağmen parktaki birçok oyun alanlarının kırıldığını görüyorsunuz. Ne yazık ki yaşı büyükler parka zarar veriyor ve çocukların oyun alanlarını ve umutlarını kırıyorlar. Biz yetkililerden parkın yenilenmesini istiyoruz ve çocukların daha fazla oynayacakları oyun alanı istiyoruz” şeklinde konuştular.

Çocukların tek isteği ise, geniş ve bol oyun araçları donatılmış parklara sahip olmak.

Arif BULUT/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.