Çocuklar sporu eğlenerek öğreniyor

Çocuklar sporu eğlenerek öğreniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘nin açtığı Spor Atölyesi’nden faydalanan 106 çocuk, iki spor eğitmeni eşliğinde haftanın üç günü gruplar halinde kırk beşer dakika spor yapıyor. Çocuklar böylece yetenekleri doğrultusunda spor yapmayı, enerjilerini doğru

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda Spor Atölyesi açtı.

cocuklar2-001.jpg

Kasım ayında başlayan atölye çalışmalarından Zarokistanlarda (oyun odaları) eğitim gören 106 çocuk faydalanıyor. Çocuklar, iki spor eğitmeni eşliğinde haftanın üç günü gruplar halinde kırk beşer dakika spor yapıyor.  Atölyede 4-6 yaş arası çocuklara eğitsel oyunlarla spor branşları öğretiliyor, denge, kuvvet ve esneklik kazanmaları sağlanıyor. Çocuklara sporu sevdirmek, öğretmek ve enerjilerini doğru kanalize ettirmek amacıyla yapılan atölyede, çocuklar, mini kale, pota, golf, kort tenisi sahası, jimnastik, dağcılık ve temel fitnnes aletleriyle spor yapma imkânı buluyor.

cocuklar3.jpg

Fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunuluyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni Ferdi Fidan, Spor Atölyesi’yle çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti. Çocukların spor yaparken eğlenme fırsatı yakaladığını söyleyen Fidan, atölyeyle çocuklarda spor kültürü de yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi. Fidan, şöyle konuştu: “Çocuklar atölyeye ilk geldiklerinde bazı hareketleri yapamıyorlardı. Şu an temel spor hareketlerini daha iyi yapabiliyorlar. Ayrıca, zamanla tüm spor branşlarını yaparak tanıma fırsatı buluyorlar. Dışarıda ya da başka yerlerde yapma imkânı bulamayacağı golf ve tenis gibi spor branşlarını da görüyor, öğreniyorlar.”

cocuklar4.jpg

İlk etapta çocukların hangi branşta daha yetenekli olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını, ardından yetenekleri doğrultusunda eğitim verildiğini ifade eden Fidan, çocuklara centilmenliği de öğrettiklerinin altını çizdi.

cocuklar5.jpg

Fidan, “Bizler bunun için atölyede sporun sadece kazanmaya dönük bir olgu olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Yenildiği zamanda yendiği zamanda rakibini tebrik etmesini ve sporun bir eğlence aracı olmasını sağlıyoruz.” dedi.

Haber: Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.