“Çocuklarım için,kapıcılık yapıp sebze sattım”

“Çocuklarım için,kapıcılık yapıp sebze sattım”
“Çocuklarım için,kapıcılık yapıp sebze sattım”

 

 

Diyarbakır’da boşandığı eşi N.O tarafından pazar ortasında alnından silahla vurulup 19 gün yoğun bakımda kalan Nuray Esenkuş olay öncesi ve olay sonrası yaşadığı sıkıntıları gazetemize anlattı.

Nisan ayında daha önce bir çok kez tartıştığı ve tehdit edildiği, devlet tarafından özel koruma istemesine rağmen eşi N.O  tarafından çocukları için çalıştığı Pazar ortasında vurularak ağır yaralanan  Nuray Esenkuş yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatarak“ Eşimle daha önce birçok kez kavga ettik, beni evden kovdu ben de babamın evine gittim. Eşim de Mersin'e gidip  biriyle evlendi, dava açtım eşimden boşandım. Kendisi çok kıskançtı ve psikolojisi bozulmuştu. Çocuklarıma bakmak için kapı kapı dolaşıp, kapıcı lazım mı diye her binaya sordum. Kapıcılık yaparak çocuklarıma baktım. Daha sonra belediyeye başvurdum; sadece kadınların olduğu pazarda sebze sattım.”dedi.

"19 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDIM"

Esenkuş “  Akşam pazarda sebzeleri topladım, başka bir numaraya sebze satmaya gidiyordum  eski eşim, beni taksiyle takip etmiş; gerisini  hatırlamıyorum teyzem olay anında pazardaydı o anlatıyordu benim saçımı tutmuş, silahı alnıma doğrultmuş ve sıkmış.  Demiş ki “ben sana demedim mi seni öldüreceğim” diye .Ben kurşunla yere düşmüşüm sonra diğer kurşunu da kendine sıkmış. O olay yerinde ölmüş beni de hastaneye kaldırmışlar.  Doktorum senin de yaşama umudun yok umudu kesmiştik dedi ama mucize gibi bir şey olmuş şuan yaşıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim 19 gün yoğun bakımda kaldım toplam 3 ay hastanede yattım. Sol tarafım felç oldu hastaneye gidemiyorum. En azından bir tekerlekli sandalye olsa daha rahat ederdim belki iyileşirdim.”dedi

“EVİMİ ATEŞE VERDİ”

Eşiyle sürekli kavga ettiğini ve eşinin sürekli kendisini evden kovduğunu en sonunda da babasının evine gittiğini dile getiren Esenkuş “ Ben babamın evine gittiğim zaman O da gidip Mersin'de biriyle evlendi. Kendisine dava açtım ondan boşandım.  Daha sonra gidip iki oda bir salon ev tuttum, çocuklarımın üvey anneleri onlara hakaret ediyordu onları dövüyordu. Kaynım; çocuklarımı onlardan alıp, bana getirdi. Velayetlerini aldım, daha sonra Mersin'de evlendiği karısından ayrıldı. Bana barışalım dedi; kabul etmeyince tuttuğum evi ateşe verdi; perdelerimi, eşyalarımın hepsini yaktı. Bana çok yalvardı ailesini getirdi barışalım diye. Değiştiğini söyledi; çocuklarım için affettim ama huyu değişmemişti yine şiddet uyguluyordu, her gün kavga ediyorduk. çalışmıyordu otururken ben bakıyordum çocuklarıma,17 yıl evli kaldım hiçbir hayrını görmedim 17 yılı zehir etti bana.” dedi.

“ÇOCUKLARIN BAŞINI KESECEKTİ”

Eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu ve işten bir dakika geç geldiğinde neden geç geldin diyip kıskançlık krizlerine girdiğini ifade eden Esenkuş  “İki üç defa dedim git tedavi ol ,hatta gönlü kalmasın diye dedim ben de gelirim seninle birlikte tedavi oluruz .bunda kötü bir şey yok, herkes tedavi oluyor ama tedavi  olmayı kabul etmedi.Sinirleri bozuktu ;beni ve  çocukları vuruyordu. Bir gün bütün çocukları topladı banyoya atıp ;başlarını keseceğini söyledi. Yengemi gizlice aradım; zorla çocukları ellerinden aldık. Çocuklarımdan biri oturmuş, sinirden  gülerek ‘Babam bizi öldürecek’ "dedi.

“PAZARDA SEBZE SATTIM”

Yine bir gün çok şiddetli kavga ettiklerini, eşinin kendisini evden kovduğunu sözlerine ekleyen Nuray Esenkuş “Çocuklara annenizi eve almayın, onu kovun demiş.Ben de  gitmiyorum sen git dedim, valizini hazırladım aldı gitti. Çocuklarıma bakmak için; kapı kapı gezdim, kapıcı lazım değil mi ?diye her binaya sordum. Kapıcılık yaptım, çocuklarıma baktım. Daha sonra belediyeye  başvurdum sadece kadınların olduğu pazarda sebze sattım ama beni  her gün tehdit ediyordu. Gittim savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sözde koruma verilmişti ama ortalarda yoktu korumalar.  Beni korumak için hiç kimse gelmedi bir şey yapmadı. Devletten de bu yönden şikâyetçiyim. ”dedi.

“SİLAHI ALNIMA DAYADI VE SIKTI”

Yaşadığı olayı  hatırlamadığını ve teyzesinin anlattığı kadarıyla bildiğini söyleyen Esenkuş olay gününe ilişkin şunları söyledi. “Kaynım bana eski eşimin burada olmadığını söyledi ama meğerse buradaymış. Ben pazardaydım akşam olmuştu pazarda sebzeleri topladım başka bir numaraya sebze satmaya gidiyordum beni taksiyle takip etmiş gerisini söylediğim gibi hatırlamıyorum teyzem pazardaydı bana anlattı benim saçımı tutmuş silahı alnıma doğrultmuş ve sıkmış.  Demiş ben sana demedim mi seni öldüreceğim ve kurşunu sıkmış ben kurşunla yere düşmüşüm sonra diğer kurşunu da kendine sıkmış. O olay yerinde ölmüş beni de hastaneye kaldırmışlar çevredekiler.  Doktorum senin de yaşama umudun yok umudu kesmiştik dedi ama mucize gibi bir şey olmuş şuan yaşıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim 19 gün yoğun bakımda kaldım 3 ay hastanede yattım.

“EN AZINDAN TEKERLEKLİ SANDALYE OLSAYDI”

Olaydan sonra sol tarafının  felç olduğunu ,bir şey hissetmediğini ,tuvalet ihtiyacını göremediğini söyleyen Nuray Esenkuş “Kızım bana bu küçük yaşında bakıyor. Fizik tedavi görüyordum şimdi göremiyorum.  Doktorlar özel bir yerde tedavi görürsem iyileşebileceğimi söyledi ama maddi durumum olmadığı için dışarda tedavi olamıyorum. Her gün araştırma hastanesine gidip gelmem, fizik tedavi olmam lazım ama araba olmadığı için gidemiyorum. 5 çocuğum var;hepsi okul okuyor ,masrafları var ben bu durumda olsam onları okul açılınca, okula bile gönderemem.  Devletten aldığım yardımların hepsi kesildi. Hastaneye bile gidemiyorum. Kardeşim beline alıp götürüyor. En azından bir tekerlekli sandalye olsa kardeşim için de benim için de iyi olur. Tekerlekli sandalye konusunda, çocuklarımın ihtiyaçları konusunda ve eski eşimin içerde yatmış olduğu 700 günlük iş sigortası var en azından onu çocuklarıma versinler bu konuda da ayrıca herkesten yardım bekliyorum. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.