Çocukların eğlencesi , Yaz Kampı başladı

Çocukların eğlencesi , Yaz Kampı başladı
Çocukların eğlencesi , Yaz Kampı başladı

 

 

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, 90 çocuğun katılımıyla Hazar Gölü kıyısında başladı. 8 hafta boyunca devam edecek olan hizmetten toplam 700 çocuk yararlanacak. Çocuk Yaz Kampı’na giden çocuklar hem tatil yapıyor hem de kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunan atölyelerde zaman geçiriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, imkanı olmayan ailelerin çocuklarına tatil yapma imkanı sunmak amacıyla düzenlediği 12. Çocuk Yaz Kampı, Hazar Gölü’nün kıyısında bulunan Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’nde başladı. Her hafta yenilenen gruplarla devam edecek olan ve haftada 90 çocuğun faydalanacağı Çocuk Yaz Kampı, 8 hafta sürecek. 10 Eylül'de tamamlanacak kamptan,700 çocuk faydalanacak. Çocuk Yaz Kampı’ndan yararlanmak isteyen 9-14 yaş aralığındaki çocuklar, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde kayıt yapabilirler.

Çocukların ihtiyaçlarını Büyükşehir karşılıyor

Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Yaz Kampı uygulaması kapsamında dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara birer hafta tatil yaptırıyor. Diş fırçası, macun, ayakkabı, şort, tişört, şapka, terlik, havlu gibi kullanılabilecek her malzemenin içinde bulunduğu çantayı, kamp girişinde çocuklara veren Büyükşehir Belediyesi, hastalıklara karşı da bir hemşire ve sağlık aracı ile 24 saat çocuklara hizmet veriyor.

90 çocukla başladı

 Çocuk Yaz Kampı’nın startı 90 çocuğun katılımıyla verildi. Yapılan çalışmalar sonucu belirlenen 90 çocuk, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Hazar Gölü kıyısındaki Çocuk Yaz Kampı’na götürüldü. Kampta kurulan konteynerlere yerleştirilen çocuklar, 6 gün boyunca eğitmenler eşliğinde hem tatil yapıyor hem de kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunan atölyelerde zaman geçiriyor. Çocuklar, 6 günlük tatilin ardından yine otobüslerle Diyarbakır’a getirilerek ailelerine teslim ediliyor.

Özcan Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.