Çok ciddi iddialar

Çok ciddi iddialar
'Hüda-Par ve BDP seçim öncesi karşı karşıya getirilecek' demişti

JİTEM'e ve sonrasında oluşturulduğu belirtilen İDLM hakkında bulunan ciddi iddialar arasında Bölge illerinde yürütülen yoğun istihbarat faaliyetleri ve ajanlaştırma çabaları da gösterildi.

Dicle Haber Ajansı tarafından servise konulan haberde ilginç tespitlere yer verildi. Habere göre bölgede özellikle öğrenci nüfusunun yoğun olduğu illerde, oluşuma bağlı elemanların sağcı, solcu ve İslamcı öğrenciler arasına girerek yoğun bir istihbari faaliyet yürüttüğü, Batman'da Özcan Temel'in Hüda-Par'lıların arasına sızmış bu kişiler tarafından öldürüldüğünü ve seçimler öncesinde BDP ile Hüda-Par'ın karşı karşıya getirilmek istendiği ileri sürülen iddialar arasında yer aldı. Yine bölgedeki kadın intiharlarının altında da bu yapı tarafından yürütülen politikaların bulunduğu öne sürüldü. 

90'lı yıllarda JİTEM ve bünyesindeki Hilal Timi tarafından gerçekleştirilen katliam, infaz ve toplu mezarlar ile bugün JİTEM'in yerine oluşturulduğu belirtilen İDLM'nin Suriye'de yürütülen savaşta aldığı rol hakkında DİHA'ya ulaşan kaynağın verdiği bilgiler, bunlarla da sınırlı değil. Kaynağın aktarımlarına göre değişen konjektör zorunluluğunda bölge illerinde kirli yöntemlerin kullanıldığı silahlı mücadeleden özel savaş politikaları doğrultusunda daha çok istihbarat faaliyetleri üzerinden bir çalışma yürütülüyor. Söz konusu örgütlenmenin çalışma yöntemleri ve yürüttüğü politikalar konusunda kaynak şu önemli bilgileri paylaştı.

Diyarbakır, Van, Malatya ve Bitlis'te aktif

Buna göre, oluşturulan bu illegal yapı Bölge illerinde yoğun bir istihbari faaliyet içerisinde. PKK ile mücadele adı altında futürsuzca cinayet işlenen 90'lı yılların özel savaş konseptine kıyasla değişen konjöktür doğrultusunda çoğunlukla istihbarat çalışması yürüten yapının özellikle etkin olduğu iller olarak Diyarbakır, Van, Malatya ve Bitlis işaret ediliyor. Bu illeri öne çıkaran etken olarak ise kaynak, söz konusu illerde bulunan üniversitelerde okuyan öğrencileri gösteriyor. Buna göre, oluşuma bağlı kişiler öğrenci kılığında söz konusu illerde yoğun bir istihbari faaliyet yürütüyor. Kendisine yoksul görünümü vererek, devlet bursu alarak, dil ve üslup oluşturarak Kürt yurtsever, sağcı ya da İslamcı öğrencilerin arasında girerek, bu öğrencilerle aynı ortamlarda ve evlerde bulunduklarını belirten kaynak, bu yolla bilgi toplandığını ileri sürdü. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.