Çok katlı otopark hizmete girdi

Çok katlı otopark hizmete girdi
Çok katlı otopark hizmete girdi

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin otopark sorununu çözmek için Yenişehir ilçesinde inşa ettiği zemin artı iki kattan oluşan 720 araç kapasiteli çok katlı otopark hizmete girdi. Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir, park sorununu cep otoparklar ve kapalı otoparklar yaparak çözmeye çalıştıklarını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın, Dağkapı’da eski Doğum Hastanesi’nin bulunduğu arsaya inşa ettiği çok katlı otoparkın yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Katlar dahil 19 bin 500 metrekarelik alandan oluşan, zemin artı 2 kattan oluşan 720 araç kapasiteli çok katlı otopark, yaklaşık 12 milyon TL’ye mal oldu. Otoparkın hizmete girmesiyle birlikte Hastaneler Caddesi’ndeki park sorunu da ortadan kalkmaya başladı.

Kapalı veya cep otoparkları yapılacak

Otopark ve otopark sorunu hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir, kentte yoğun bir trafik sirkülâsyonu olduğunu, birçok bölgede araçları park etme sorunu yaşandığını söyledi. Demir, bu nedenle park sorununu daha çok kapalı veya cep otoparkları yaparak çözmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Alışkanlıkları değiştirmek zaman alacak

Son bir aydır otoparkı işletmeye başladıklarını bildiren Demir, “Kentteki alışkanlıkları değiştirmemiz biraz zaman alacak. Daha çok araç kullanıcıları hep yol boyu ve yol kenarlarında park etmeyi tercih ediyorlar. Bu da trafikte büyük aksamalara neden oluyor. Bu nedenle daha çok kapalı otoparkların tercih edilmesini rica ediyoruz.” dedi.

Araçların güvenliğini sağlıyoruz

Kapalı otoparkları önümüzdeki günlerde daha aktif hale getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Demir, “Kapalı otoparklarımızın vatandaşlar açısından şöyle bir avantajı var. Otoparkta kamera güvenliği sağlıyoruz, giriş çıkış kontrolü yapılıyor, otopark içerisinde bulunduğu sürece aracın güvenliğini sağlıyoruz.” diye konuştu.

Kısmi ücret alınıyor

Mevcut otoparklara araç bırakan vatandaşlardan cüzi ücretler aldıklarına işaret eden Demir, şunları söyledi: “Hem sağladığı istihdam hem de bu hizmetin daha fazla yaygınlaştırma amacıyla kısmi ücretlendirmemiz bulunmaktadır. Bu kapsamda aylık abonelendirme ya da giriş çıkışa bağlı olarak saatlik ücretlendirmeler yapmaktayız. Bir otoparkı çok kullanıyorsak bu konuda da aylık abonelikleri vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Haber: Azizi Fidancı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.