‘’Çok ortaklı şirketlerin kurulmasını  sağlayacağız’’

‘’Çok ortaklı şirketlerin kurulmasını  sağlayacağız’’
Abdülkadir Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Başkan Vekili Abdülkadir Karavil, çok ortaklı şirketlerin kurulmasını sağlayarak, istihdam yeni istihdam alanlarının sağlanacağını söyledi.

Diyarbakır’ın ekonomisini geliştirmenin önünü açmak ve yeni istihdam alanlarının yaratılması amacıyla Sarı Liste’den aday olduğunu kaydeden Karavil,  ‘’destek ve teveccühe kayıtsız kalmamak adına adaylığa soyundum’’ dedi.

Karavil, şöyle devam etti:

‘’Diyarbakır'da değişim ve gelişim için yola çıktık.  Hiç bir siyasi ve ticari hesabımız yok. Bugüne kadar sahip olduğum bilgi, birikimi ve tecrübelerimle bu kadim kentin kalkınması için çalışacağız.

Kentle ilgili genel sorunlar, sanayi sitesi, Organize Sanayi Bölgesi ile işadamlarının sorunlarını yakından bilen biri olarak göreve gelir gelmez, kentteki değişim ve gelişim fark edilmeye başlanacaktır. Biz ticareti ve ekonomiyi çok iyi biliyoruz. Bilgi ve tecrübelerimize güveniyoruz.

İşadamlarımızın hayalini kurdukları ticaret ortamını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. Ticaret ve Sanayi Odasının vizyonunu yenilemek ve yeni bir misyon katmayı hedefliyoruz.’’

‘’KOLTUK DERDİM YOK’’

Karavil, Diyarbakır’ın bölgede geri kalan kentlerden biri olduğunu ve ekonomisinin iyi durumda olmadığını ve bunun nedenlerinden birinin de işin layık olan birine verilmemesi olduğunu ifade ederek, ‘’İşler layık olana verilmiyor. İş layık olmayana verilince de iyi sonuç alınamıyor’’ dedi.

Diyarbakır’ın da Gaziantep, Kayseri ve Kahramanmaraş gibi ekonomisini geliştirebileceğini anlatan Karavil, şöyle dedi:

‘’Diyarbakır için gelin hep birlikte el ele verelim. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Koltuk gibi bir derdim yok. Çok şükür koltuğum da var ve paraya da ihtiyacım yok.  Bizim sevdamız bu kent içindir.  Bu kenti kalkındırmanın hesabı içindeyiz.  Diyarbakır’ı ekonomik canlandırmanın hesabı içindeyiz. Ticaret odalarının amacı ticareti verimli kılmak ve daha da geliştirmektir.’’

‘’TSO İŞADAMLARIMIZIN ÖNCÜSÜ VE YOL GÖSTERİCİ OLACAK’’

Karavil, DTSO’nun 10 binden fazla üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve bu gücü iyi kullanıp değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Diyarbakır TSO’nun, üyeleriyle iç içe olan, üyelerine değer veren, fikir alış verişinde bulunan ve üyelerinden kopuk olmayan, herkesi kucaklayan bir sivil toplum kuruluşu olacağını anlatan Karavil, bunları yapmanın çok kolay olduğunu belirtti.

Karavil, şöyle devam etti:

‘’Sorunlardan kaçan bir anlayışla değil, çözüm üreten bir anlayışla hareket edeceğiz.

Diyarbakır ekonomisine dinamizm kazandıracağız. Yeter ki ne yaptığınızı bilin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. TSO’nun gücünü arkamıza alırsak yapamayacağımız iş yok.

GAP sulama sisteminin devreye girmesiyle ürün sayı ve çeşitliliği artacak. Çok ortaklı şirketlerle ilgili ciddi eksiklikler var.  Belediye ve özel idarenin de içinde olacağı halka açık şirketlerin kurulması çalışmalarını yapacağız.  Diyarbakır’da çok ortaklı şirketlerin kurulmasını sağlayacağız. TSO için başarılı olanları seçmek lazım. Gelen kişinin ticarette ve sanayide tecrübesi olması lazım.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.