Çok şükür korkulan çıkmadı

Çok şükür korkulan çıkmadı
Diyarbakır'da hac dönüşü yüksek ateş nedeniyle fenalaşan ve hastanede karantinaya alınan yaşlı kadında tetkik sonuçlarına göre Ebola ve MERS olmadığı belirlendi

- Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kanğın: "Ankara'dan gelen sonuçlar negatif çıktı. Karantinadan çıkarılan hastanın tedavisine serviste devam ediliyor"

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da hac dönüşü yüksek ateş nedeniyle fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede karantinaya alınan yaşlı kadında tetkik sonuçlarında Ebola ve MERS olmadığı belirlendi.

 Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın, AA muhabirine, önceki gün Diyarbakır Havalimanı'nda hac dönüşü fenalaşan, Ebola ve MERS şüphesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alınan 66 yaşındaki K.B'nin tetkik sonuçlarının Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden geldiğini söyledi.

"Ankara'dan gelen sonuçlar negatif çıktı. Karantinadan çıkarılan hastanın tedavisine serviste devam ediliyor" diyen Kanğın, gribal enfeksiyonlarda bu tür ağır belirtilerin meydana gelebildiğini belirtti. Kanğın, K.B'ye mide kanaması ve akciğer enfeksiyonu teşhisi konulduğunu ifade ederek, bu kapsamda tedavisinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Diyarbakır'da 18 Ekim'de 66 yaşındaki K.B, hac dönüşü havalimanında fenalaşmış, havalimanındaki sağlık görevlilerinin müdahale ettiği K.B, karantinaya alınarak, ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede de Ebola ve MERS şüphesiyle karantinaya alınan K.B'ye yapılan tetkikler Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderilmişti. Bu arada açıklama yapan Diyarbakır valiliği de hastanın ebola değil mers virüsü taşıyor olabileceğini açıklamıştı. (aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.