Çöken binada ekiplerin incelemesi başladı

Çöken binada ekiplerin incelemesi başladı
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'nde önceki gün boşaltılan ve dün gece çöken 40 yıllık 4 katlı binada ekiplerin incelemesi güvenlik önlemleri altında başladı.

 Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Özel de çalışmaları yerinde denetledi.


Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 2'inci Sokak'ta bulunan 40 yıllık, 4 katlı Gökdağ Apartmanı, yıkılma tehlikesi nedeniyle önceki gece Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı. Boşaltılan bina dün akşam saatlerinde bir anda çöktü. Kimsenin binada olmaması büyük bir faciayı önlerken, 9 dairenin bulunduğu 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili olarak sabahın erken saatlerinde inceleme çalışmaları başlatıldı.

Yenişehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 3 inşaat mühendisi inceleme çalışmalarını yürütüyor. Yıkılan binanın bazı parçalarını alan ekipler, torbalara koyarak laboratuara götürdü. Ekiplerin bu çalışmasını yerinde izleyen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Özel de ailelerle görüştü.

'KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEK'

Belediye Başkanvekili Özel, ekiplerin inceleme yapacağını ve daha sonra diğer binalar için de karar vereceklerini söyledi. Özel, şöyle dedi:

"Eşyalarınız için çıkan raporun ardından karar verilecek. Size tebligatta bulunacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidip başvurun. Onlar da evin içerisinde bulunan ailelere 1 yıl boyunca kira yardımı yapacak. Burası kentsel dönüşüme girecek. Önemli olan burada can kaybının olmamasıdır. Bugün için de size kararı bildireceğiz" dedi.

Bölgede bulunan 2 apartmanda da incelemek yapacak olan ekipler, daha sonra molozlar kamyonlarla taşınarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahaya boşaltılacak.(DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.