Çözüm-Der: Sağduyu ve Soğukkanlılıkla Hareket Edilmeli

Çözüm-Der: Sağduyu ve Soğukkanlılıkla Hareket Edilmeli
Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, yaptığı yazılı açıklama ile Ankara'daki saldırıyı sert bir dille kınadı.

 

 

Çözüm-Der: Sağduyu ve Soğukkanlılıkla Hareket Edilmeli, System.String[]


 

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin,  Ankara saldırısının, kamplaşma ve kutuplaşma olmadan, mağdurun ve failin kimliğine bakmadan sert bir şekilde kınanması gerektiğini belirterek, bunun insanlık ve kardeşliğin bir gereği olduğunu söyledi. Ezgin, siyasi kaygıları, ideolojik farkları da bir tarafa bırakılması, istek ve kışkırtmaların etkisi altında kalmadan, sağduyu ve soğukkanlılıkla ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini de ifade etti.

"Saldırı, Demokrasi, kardeşlik, birlik, beraberliğe yapıldı"

"Maalesef,  Türkiye'nin kalbinde, Başkent  Ankara'da, çok kanlı, çok vahşi, büyük bir terör saldırısına maruz kaldık. Çok üzgünüz, içimiz kan ağlıyor, çok kızgınız çoluk çocuk, sivil, memur ayrımı yapılmadan vahşi bir saldırı yapıldı. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm ülkemizin başı sağ olsun diyoruz. Bu saldırı, Demokrasimize, kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamu düzenine ve kamu güvenliğine yani Tüm  Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır" diyen Ezgin, kamplaşma ve kutuplaşma olmadan, mağdurun ve failin kimliğine bakmadan sert bir şekilde kınanması gerektiğini belirterek, bunun insanlık ve kardeşliğin bir gereği olduğunu söyledi.

"Ülkemizin geleceği ve birliği ihaleye çıkarılmıştır"

Kamu düzeni ve kamu güvenliğini sağlamanın, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumanın devletin görevi olduğunu dile getiren Ezgin şunları söyledi:

"Devlet en kısa sürede gerek bu olayın failleri ve perde arkasındakileri ve varsa bir istihbarat ve güvenlik zafiyetini de sorumlularıyla beraber ortaya çıkarmalı ve cezalandırılmalıdır. Bakın bu terör saldırısı sırf şiddet ve kaos olsun diye yapılmamıştır. Bunun birçok siyasi amacı da vardır. "Toplumda kaos ve dehşet duygularını derinleştirmek ve buna bağlı olarak bir "otorite zaafı" oluşturup "güvende değilsiniz"mesajı vermek, Ardından bir iç savaş tablosu yaratmak, etnik ve mezhepsel temellere göre sınırları dizayn edilen  Suriye'den uzak tutmak, Giderek "bizi bu durumdan kurtaracak kimse yok mu" duygusunu yerleştirmek, ve Kaosla hükümeti zorla düşürmek. Ülkemiz Taşeron örgütler eliyle Uluslararası bir kuşatma ve saldırıyla karşı karşıya.. Vekalet ve cehalet savaşlarıyla ülkemizin geleceği ve birliği ihaleye çıkarılmıştır. Bu millet, bu güzelim ülkeyi birlik ve beraberlikle kaos ve kargaşaya teslim etmeyecektir. Oyunları ve tuzakları bozacaktır. Gün birlik ve beraberlikle kenetlenip, tuzakları boşa çıkarma ve amaçlanan kaos ve kargaşaya karşı can cana durma, vatanı şerden koruma günüdür. Siyasi kaygıları, ideolojik farkları bir tarafa bırakıp, istek ve kışkırtmaların etkisi altında kalmadan, sağduyu ve soğukkanlılıkla ortak akılla hareket etmemiz lazımdır. Dava  Türkiye'dir, dava vatandır dava namustur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.