“Çözüm Süreci Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayımlandı

“Çözüm Süreci Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayımlandı
Medrese Alimler Vakfı (MEDAV) tarafından düzenlenen “Kürt Sorunu ve Çözüm Süreci Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Sonuç bildirgesinde özetle şunlar kaydedildi:

“Çözüm Süreci Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayımlandı

BİTLİS  - Medrese Alimler Vakfı (MEDAV) tarafından düzenlenen “Kürt Sorunu ve Çözüm Süreci Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayımlandı.  Sonuç bildirgesinde özetle şunlar kaydedildi:

“Sahip olduğu özerk yapısı ile Türkiye’de ciddi bir birikimin taşıyıcısı olan, kadim ilim mirasımıza ulaşmak için bir köprü vazifesini gören ve ahlaklı bir neslin yetişmesinde de büyük rol oynayan bölge medreseleri son yıllarda halkın, küçümsenemeyecek teveccühüne mazhar olmuştur. Dolayısıyla bu medreselerin yasal bir konuma kavuşmaları meselenin, devlet tarafından tekrar gözden geçirilmesi sosyal bir zorunluluktur. Medreselerin toplumda etkin ve aktif bir misyon icra edebilmesi, yasal bir meşruiyete kavuşmasına bağlıdır. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafızlara tanınan statünün bir benzerinin, medreselerden icazet alan talebelere de tanınması gerekir. Çözüm sürecinin Türkiye’nin en önemli sorunu olduğu ifade edildi ve hükümetin bu çabasının takdir edilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Sürecin başarıya ulaşması için bütün toplum katmanlarına büyük görevler düştüğü ve bu çerçevede medreselere, üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli sorumluluklar düştüğünün altı çizildi. Misyonu gereği bütün kurum ve kuruluşlara eşit mesafede duran medreseler, tarih boyunca topluma önderlik etmek, sorunları çözmek, toplumu bir arada tutmak gibi önemli görevler icra etmişlerdir. Dışarıdan yapılan hukuksuz müdahalelere rağmen medreseler birçok toplumsal sorunda söz sahibi olduğu gibi barış sürecinde de söz sahibi olmaya devam etmelidirler.” (iha)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.