Çözüm süreci Diyarbakır'ı şenlendirdi

Çözüm süreci Diyarbakır'ı şenlendirdi
Tarihi mekanda kürtçe-türkçe şarkılar eşliğinde halay çekildi

Ali Vuranel

DİYARBAKIR – Yıllarca adı kanlı olaylarla anılan Diyarbakır nihayet hak ettiği ilgiyi görmeye başladı.Hergün Diyarbakır’a gelen turist sayısı katlanırken, kent esnafı da açılan işlerin keyfini yaşıyor. Yurt dışından ve yur içinden tur gruplarının adeta akın ettiği Diyarbakır son günlerde bayram yeri gibi

Turizm Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından tarihi Hasanpaşa Hanı’nda düzenlenen konser etkinliğinde, vatandaşlar Kürtçe-Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti. 
Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgede oluşan huzur iklimi, Diyarbakır’da kendini her alanda hissettiriyor. 38. Turizm Haftası etkinliği kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından, Sur ilçesinde bulunan tarihi Hasanpaşa Hanı’nda Eyvan Grubu tarafından Kürtçe-Türkçe konser dinletisi düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı konser etkinliğinde Diyarbakırlılar, davul zurna eşliğinde halay çekti. Düzenlenen etkinliğin ardından konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır’ın gerçek manzarasının bu olduğunu ifade ederek, herkesi kente gelmeye davet etti. Vali Kıraç, "Diyarbakır folkloruyla, müziğiyle, insanıyla yeri ve zamanı gelince omuz omuza, yan yana durmasını bilir. Diyarbakır’ı ve Diyarbakırlıyı görmek isteyenleri buraya gelmeye davet ediyorum. Diyarbakır’da görülecek çok yer ve çok iyi insanlar var. Bütün Türkiye ve dünyayı buraya davet ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.