Çözüm süreci tarımı artırdı

Çözüm süreci tarımı artırdı
Çözüm sürecinin ardından huzur ortamının sağlandığı bölge illerinde tarım ve hayvancılıkta yaşanan artış hem çiftçinin hem de yöre halkının yüzünü güldürdü. Diyarbakır'dan Muş'a karpuz ekmeye gelen Sinan Yükler, "Barış süreci yerine oturursa insanlar daha

MUŞ - Çözüm sürecinin ardından huzur ortamının sağlandığı bölge illerinde tarım ve hayvancılıkta yaşanan artış hem çiftçinin hem de yöre halkının yüzünü güldürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm süreci, en büyük etkisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde gösteriyor. Uzun yıllar kullanılmayan yayla ve meraların hayvancılığa, uçsuz bucaksız ova ve arazilerin de tarıma açılması yöre halkını umutlandırdı. Oğulları ve gelinleri ile Diyarbakır'dan gelerek Muş Ovası'nda karpuz eken Sinan Yükler, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla bölgenin kaderinin değişeceğine inandığını söyledi. "Barış süreci yerine oturursa insanlar daha rahat ve ekonomik bakımdan daha iyi olur" diyen Yükler, merkeze bağlı Sungu beldesinde 60 dönümlük araziye ektikleri karpuzdan yaklaşık 3,5 ton ürün elde etmeyi beklediklerini söyledi.

"Barış süreci daha huzurlu"

Yükler'in gelini Yeter Yükler de çözüm sürecinin başlamasıyla önceki yıllarda akan kan ve gözyaşının geride kaldığına değinerek, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla daha rahat çalıştıkları tarım arazilerinden daha fazla ürün almayı hedeflediklerini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Aydın ise çözüm sürecinin başladığı tarihten itibaren kentteki hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerde büyük artış yaşandığını bildirerek, bu yıl 50 ailenin çevre illerden gelerek Muş Ovası'nda kavun ve karpuz ekimi gerçekleştirdiğini kaydetti. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.