Cumhurbaşkanı Başkanına Rağmen Mi?

Cumhurbaşkanı Başkanına Rağmen Mi?
Cumhurbaşkanı Başkanına Rağmen Mi?

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,yeni statlar tamamlanana kadar eski statlarda maç oynanmasına devam edileceğini ifade etti. Ancak Diyarbakır’da yeni stat bitmeden Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı çıkması şok etti.

 

Neden Şimdi Bu Karar?

Diyarbakır’da 2016-2017 futbol sezonunun başlamasına az bir süre kala stat krizi yaşanıyor. Şanlıurfa yolunda inşaatı devam eden 33 bin seyirci kapasiteli yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen ve yeni stat bitene kadar maçlara ev sahipliği yapacağı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından ifade edilen Atatürk Stadı ile ilgili olarak liglerin başlamasına ramak kala yıkım kararı çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.

 

Gece Kapıları Kırıp İçeri Girdiler

‘Cumhurbaşkanının taahüdüne rağmen nasıl böyle bir karar verilir?’ dedirten beklenmedik yıkım kararı çelişkilerle dolu. Diyarbekirspor kulübüne 20 gün önce ‘maçlarını burada oynamanda sakınca yoktur’ denilerek izin belgesi verildi ve bu belge Futbol Federasyonu’na gönderildi. Ne var ki bu karardan 20 gün sonra bir gece yarısı Yenişehir kaymakamlığının talimatı ile bir ekip Atatürk Stadı’na gelip kapıları kırarak içeri girdi,elektrik ve suyu kesti. Yaz dönemi boyunca korunan çimlerin susuzluktan dolayı kuruması ve yanması an meselesi.

 

Gözler Vali’de,Taraftar Ayakta

Stat krizi devam ederken,olayın şaşkınlığını yaşayan Diyarbekirspor kulübü Vali Hüseyin Aksoy’dan gelecek haberi bekliyor. Vali Aksoy’un duruma müdahale ederek soruna çözüm bulması bekleniyor. Aksi takdirde Diyarbekirspor’un maçlarını nerede yapacağı soru işareti olacak.

Bu arada yıkım kararı sonrasında ayaklanan taraftarlar, sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyor.

 

Haber :Saffet Azbay

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.