“Cumhurbaşkanı veto etmeli”

“Cumhurbaşkanı veto etmeli”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den internete ilişkin yeni düzenlemeyi veto etmesi çağrısında bulundu.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada internetle ilgili yeni düzenlemenin, AB standartlarından uzak ve interneti sansürlemeyi amaçladığını iddia etti. 

Yasayla, yargıçlara tanınan müdahale ve sansür hakkının doğrudan yürütmeye verileceğini ileri süren Oran, sakıncalarının geçen hafta yaşandığını öne sürdü. Oran, açıklamasında şunları savundu:

"Yasa ile internet sitelerine erişimin yürütme tarafından keyfi olarak engellenmesinin önü açılmış, erişim sağlayıcılara kişilerin özel bilgilerini toplayarak TİB'e verme zorunluluğu getirilmiş, yine Erişim Sağlayıcıları Birliği isimli bir birlik kurulması zorunlu kılınarak denetim mekanizması daha da merkezileştirilmiştir. Yasa ile getirilen yükümlülükler internet erişim ve içerik sağlayıcıları için maddi külfetler de yaratmakta, bu da internetin daha pahalı olmasına neden olmaktadır."

Oran, yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden görüşülmek üzere Meclis'e gönderilmesi gerektiğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanı bu yasa teklifini veto etmeli ve görev süresi bitmeden bir kez olsun halkın çıkarlarını korumalıdır" ifadesini kullandı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.