Çüngüş’e doğa yürüyüşü

Çüngüş’e doğa yürüyüşü
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin “Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş” sloganıyla organize ettiği doğa yürüyüşünün ikincisi Çüngüş’ün Media Mahallesi’ne yapıldı.

  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Amed Ekoloji Meclisi’nin “Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş” sloganıyla bu yıl düzenlediği doğa yürüyüşünün ikincisi, Çüngüş ilçesi Media Mahallesi’ne yapıldı. 25 Haziran’da saat 07.00’da Sümerpark Ortak Yaşam alanında bir araya gelen 40 doğasever, öncelikle nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi, ardından “Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş” yazılı tişörtler giyip ve şapkalarını takarak, Çüngüş ilçesi Media Mahallesi’ne hareket etti. Media Mahallesi’nin dere yatağı ve dağlık kısmında 10 kilometre yol yürüyen doğaseverler, yürüyüş sırasında patika yollardaki tüm çöpleri de topladı.

  “DOĞADAKİ SESLERİ DİNLEDİK”

  Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni Gül Bozkurt, yürüyüşün her ayın son haftasında yapıldığını belirtti. Doğa yürüyüşünü insanları stresli kent yaşantısından uzaklaştırmak ve doğadaki güzellikleri görmelerini sağlamak amacıyla yaptıklarını olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bugünkü yürüyüşümüzde doğa ile baş başa kalıp doğadaki sesleri dinledik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.