Çüngüş’te 5 Bin 500 adet fidan dağıtıldı

Çüngüş’te 5 Bin 500 adet fidan dağıtıldı
Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden Çüngüş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gönderilen mavi servi, elder çamı, diş budak, akçaağaç, ılgın ve tespih ağaçlarından oluşan 5 bin 500 fidan hatıra ormanı oluşturulması için Çüngüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ

Diyarbakır -Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen törene Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çakır, milli eğitim yetkilileri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, törende yaptığı konuşmada, "Çüngüş Halk Eğitim Merkezi ve Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında okul bahçelerinin ağaçlandırılarak güzelleştirilmesi, daha yaşanabilir bir alana dönüştürülmesi ve ders saatleri dışında halkın kullanımına sunulması amaçlanmıştır. Çam fidanları okullarda öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile dikilmektedir. Öğrenciler ağaçları kendileri diktiği için sahiplenerek daha iyi koruyacaklardır. Ayrıca, projenin öğrencilere ağaç sevgisi, doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırılması gibi katkılar sağlayacağı beklenmektedir” dedi.
Çakır, "Düzenlediğimiz çalışma ile herkesin dikili bir ağacı olacak. Fidan dağıtımına geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da devam edeceğiz. Kıyamet kopuyor olsa dahi elimizdeki bir fidanı dikmenin inancımızın gereği olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu. (İha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.