D.Ü.de Hasta Çocuklar İçin Bahar Şenliği Düzenlendi.

D.Ü.de Hasta Çocuklar İçin Bahar Şenliği Düzenlendi.
Gönüllüler ile Dicle Üniversitesi Hastanelerinin tedavileri devam eden hasta çocuklar içinortaklaşa düzenledikleri ve geleneksel hale getirilen Bahar Şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Dilek SEZER

Haber merkezi-Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bahar Şenliği Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi bahçesinde yapıldı. Palyaço ve Pamuk Prenses eşliğinde çeşitli oyun ve etkinliğin yapıldığı şenlikte çocuklara çeşitli hediyelerin yanı sıra pamuk şekeri, patlamış mısır, mısır gevreği, pasta ve meşrubat dağıtıldı. Çocukların yaptığı birbirinde güzel resimleri beğenerek izleyen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; çocuklarla bir süre sohbet edip pamuk şekeri ikram etti.

Amaç Hastanenin kasvetli ortamından uzaklaştırmak

Başhekim  Alan konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle dedi; “Çocuk hastalar açısından düşündüğümüzde hastaneler oldukça sıkıcı ve kasvetli ve tamamen çekilmez oluyor. Bu yıl 4.sini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Bahar Şenliğinde amacımız özellikle hasta çocuklarımızı hastanenin sıkıcı ve kasvetli ortamından kısa bir sürede olsa uzaklaştırıp daha bir kabul edilebilir huzurlu sevecen  bir ortam hazırlamak  istedik. Hem hasta çocuklarımız ve hem de  çalışanlarımız için farklı ortam oluşturduk. Bugün  hasta çocuklarımız  gönüllerine göre eğlendiler. Etkinlik düzenlediler. Ayrıca çocuklarımız içinde güzel bir motivasyon oldu. Değişik bir atmosfer oldu. Bu tür etkinlikleri zaman zaman yapıp  hem çalışan memnuniyeti ve hem de  hasta memnuniyetini artırmak istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.