Da Vinci Derneği’nden ücretsiz yetenek kursu

Da Vinci Derneği’nden ücretsiz yetenek kursu
Diyarbakır’da, üniversite ve güzel sanatlar lisesinin açacağı yetenek sınavlarına girecek öğrenciler için Leonardo Da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği tarafından ücretsiz kurs açıldı.

  Ailelerin gelir dağılımı arasındaki uçurumun en yüksek olduğu illerin başında gelen Diyarbakır’da kurulan Leonardo Da Vinci Derneği, maddi durumu yetersiz, dezavantajlı öğrencilerin umudu oldu. Leonardo Da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği, 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi ücretsiz resim ve müzik kursu açtı. Üniversite ve güzel sanatlar liselerine yetenekle girmek isteyen öğrencilerin kayıtlarının alınması devam ediyor.

  Konu ile ilgili bilgi veren Leonardo Da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekin, sanatsal faaliyetlerde bulunduklarını bu alanda yüzlerce öğrenciye umut olduklarını söyledi. Tekin, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda maddi durumu yetersiz ve dezavantajlı öğrenciler için kurslar açmaya karar verdik. Bu kursların en başında resim ve müzik geliyor. Üniversite ve güzel sanatlar lisesinin yetenekle alınan bölümlerine girmek isteyen öğrenciler rahatlıkla derneğimize gelip bu alanda eğitimlerini ücretsiz olarak alabilirler. Daha önce ders verdiğimiz birçok öğrenci hem üniversiteyi hem de lise yetenek sınavını kazanmayı başardı. Kurslarımızla dezavantajlı öğrencilerin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.