Dağın Zirvesinde Büyük Buluşma

Dağın Zirvesinde Büyük Buluşma
150 bin’i bulan nüfusu ile bölgenin en büyük aşiretlerinden olan Tavz Aşireti’nin her yıl Kurban Bayramı’nda bir araya geldiği geleneksel bayram buluşması bu yıl Bingöl, Muş ve Diyarbakır üçgeninde bulunan 2 bin 600 metre yüksekliğe sahip Genç Tavus yaylasında yapıldı.
Haber:Saffet AZBAY

3 bine yakın kişinin katıldığı etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce güvenlik sorunu yaşanan bölgelerin hükümetin terörle mücadelesi sayesinde böyle etkinliklerin yapılabildiği huzurlu alanlar haline geldiğini söyledi.

150 bin’i bulan nüfusu ile bölgenin en büyük aşiretlerinden olan Tavz Aşireti’nin her yıl Kurban Bayramı’nda bir araya geldiği geleneksel bayram buluşmasına  bu yıl Bingöl,Muş ve Diyarbakır üçgeninde bulunan 2 bin 600 metre yüksekliğe sahip Genç Tavus yaylası ev sahipliği yaptı. Bayramın üçüncü günü yaylanın zirvesinde gerçekleşen bayramlaşmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun,AK Parti, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek,Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi,Solhan Kaymakamı Fatih Gümüş,Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız,ilçe belediye başkanları,siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile Bingöl,Diyarbakır,Muş başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinden gelen yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Müzik Etkinliği Feci Kazadan Dolayı İptal

Geceyi yaylada geçiren yüzlerce gönüllü organizasyon çalışanı bayramlaşma için hazırlanan etleri dev kazanlarda pişirerek davetlilere ikram etti. Daha önce planlanan müzik etkinliği,Bingöl’de meydana gelen ve 5’i Solhanlı olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle iptal edildi. Bayram buluşmasında çocuklar arasında geleneksel yumurta taşıma yarışması yapılarak birinci gelen çocuğa altın hediye edildi.

Başarılı Organizasyon Takdir Topladı

Bayramlaşmaya katılan vatandaşlar birbirleriyle hasret giderirken anlamlı organizasyondan dolayı Tavz Der’e teşekkür etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı bayram buluşmasında söz alanlar,bayramlaşmanın toplumda yarattığı dayanışma ve kaynaşmaya dikkat çekerek, bu sayede hem dini ve manevi duyguların ön plana çıktığı,hem de kültür ve geleneğin yaşatıldığına dikkat çekti.

“Birlik Ve Beraberlik Ruhunu Pekiştiriyor”

Bayramlaşmaya katılan protokol üyeleri de birer konuşma yaparak başarılı organizasyondan dolayı Tavz Der yönetimini ve Tavz aşireti mensuplarını tebrik etti. Konuşmasında elim kazada hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak başlayan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,Tavz-Der’in geleneksel hale getirdiği bayram buluşmasının ülke olarak son zamanlarda fazlasıyla ihtiyaç duydukları birlik ve beraberliği pekiştirme ruhuna örnek teşkil ettiğini söyledi.

“Yaylaları Güvenli Hale Getirdik”

AK Parti hükümetinin daha önce güvenlik sorunu yaşanan yaylaları güvenli hale getirdiğini belirten Yılmaz,”Daha önce bu zirvelerde bu etkinlikler yapılamıyordu. Neden? Çünkü terör vardı,güvenlik sorunu yaşanıyordu. Ama şimdi görüyorsunuz 2 bin 600 metre yükseklikte bu güzel etkinliği yapıyoruz. Biz diyoruz artık yaylalarımız,dağlarımız huzursuzluk ve kaosun,terörün kol gezdiği yerler olmasın. İnsanların gülüp eğlendiği kaynaştığı alanlar olsun. Çok şükür şimdi buralar çok daha güvenli. İnşallah daha iyi olacak. Tavz aşiretini ve Tavz-Der’i kutluyorum. Bu dağın zirvesinde bu kadar insanın katılımı ile bu etkinliği yapmak kolay değil. Bu iş gönül işidir,sevda işidir. Daha önce bu yollar yoktu,hayal bile edilemiyordu. Çok şükür bu yolları yaptık. Yeterli mi elbette değil. İnşallah bu yolların asfaltlanarak çok daha modern hale geldiği günleri de göreceğiz. Yayların güvenli hale gelmesi geçimi hayvancılık olan bu bölge için önemlidir. Sütaş,Bingöl’de dev bir yatırım yapıyor. Bin kişi çalışacak,dolaylı yaklaşık on bin kişi olarak faydalanacak.Bu yüzden buralarda artık hayvancılık çok daha önemli hale gelecek” dedi.

“Bu Yaylalar Hayvancılık Alanları Haline Gelecek”

Son zamanlarda Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar olduğuna da dikkat çeken Yılmaz,”En büyük nedeni işte buradaki birlik ve beraberlik ruhudur. Teröre karşı verdiğimiz mücadeledir,yaylalarımızı dağlarımızı güvenli hale getirmemizdir. Başımızda bu ülke için şans olarak bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan var. Onun üzerinden ülkemize diz çöktürmek istiyorlar. Şunu bilsinler ki her defasında olduğu gibi bundan da güçlenerek çıkacağız. Cumhurbaşkanımıza bu dik duruşu ve yaptığı kalkınma hamleleri için çok teşekkür ediyoruz. Daha çok üretim ve ihracat yapacağız.Bingöl ve bu yaylalar hayvancılık için çok daha faal hale gelecek.  Bağımlılıktan kurtulacağız. Bunu yapabilecek kaynaklarımız ve irademiz var” diye konuştu.

Gün boyu devam eden bayramlaşma akşam saatlerinde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.