DAHÎ SIĞINMACI

DAHÎ SIĞINMACI
Bilgisayarsız program yazan suriyeli çocuğa abd'den bilgisayar geldiBilgisayarı olmayan ama internet kafede program yazan Suriyeli çocuğa, ABD'li hayırsever bilgisayar hediye etti. Suriyeli çocuk, evde çalıştığı tahtanın sırrını da anlattı.

Gaziantep'te bilgisayarı olmamasına rağmen internet aracılığıyla katıldığı kurslar sayesinde yazılım geliştirmeye başlayan 14 yaşındaki Suriyeli Hümem Elhassan'a, ABD'li hayırsever tarafından bilgisayar hediye edildi. 14 yaşındaki çocuk bilgisayarı olmadan önce, fazla para ödememek için program şifrelerini evdeki tahtaya not edip internet kafeye gidince hazırladığını söyledi.

ABD'Lİ HAYIRSEVERDEN BİLGİSAYAR HEDİYESİ

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye sığınan Elhassan, merkez Şahinbey ilçesindeki 2 odalı evde annesi Doaa ve kardeşi Murat (3) ile yaşamını sürdürüyor. Bilgisayarı olmamasına rağmen kendini geliştirmek için internet kafelerde kurslara katılmasına ilişkin haberlerin medyada yer alması üzerine ABD'de yaşayan Suriyeli hayırsever, Elhassan'a bilgisayar gönderdi. İnternet aracılığıyla katıldığı kursların ardından ABD'li firmadan "iyi hacker (bilgisayar korsanı)" unvanı alan Elhassan, yaptığı açıklamada, 2,5 yıl önce merak üzerine başladığı bilgisayar programcılığında kendini geliştirdiğini söyled.

20 PROGRAM KULLANABİLİYOR

Artık 20 farklı program yazılımını kullanabilir hale geldiğini belirten Elhassan, bilgisayar merakına ilişkin haberlerin ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden ABD'de yaşayan Suriye asıllı kişinin kendisine ulaştığını ifade etti. Adının açıklanmasını istemeyen kişinin haberleri görünce etkilendiğini ve kendisine bilgisayar hediye etmek için adresini istediğini anlatan Elhassan, "Geçen gün kargoyla gelen bilgisayarıma kavuştum. Şimdiye kadar hiç bilgisayarım olmamıştı. Artık benim de bir bilgisayarım var. Bilgisayarı gönderenlere teşekkür ederim" diye konuştu. Türkçeyi gündün güne daha iyi konuşan Elhassan, ileride büyük bir yazılım firması sahibi olmak istediğini vurguladı.

"ŞİFRELERİ EVDE HAZIRLIYORUM"

"Sürekli internet kafelere gidiyordum. Çevremdeki kişiler benden internet sitesi ve çeşitli programlar yazmamı istiyor, ben de internet kafede bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Çok para ödememek için programın şifrelerini evdeki tahtaya not edip internet kafeye gidince hazırlıyordum. Artık böyle derdim kalmadı. Tahtaya baktıkça gülüyorum. Şimdi daha iyi işler çıkarmaya başladım."

ANNESİ MİNNETTAR

Anne Doaa Terkavi de oğlu internet kafeye gidince ister istemez tedirginlik hissettiğini ancak geleceğini şekillendirmesine engel olmamak için ona izin verdiğini söyledi. Terkavi, "Oğluma bu bilgisayarı gönderenlerden Allah razı olsun. İnşallah ileride büyük bir adam olacak ve bu yardımları

unutmayacağız. Kendi ülkemizde görmediğimiz yardımları Türkiye'de gördük. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

EŞİ ALMANYA'DA

Eşinin 1,5 yıl önce çalışmak üzere Almanya'ya gittiğini ifade eden Terkavi, şunları kaydetti: "Eşim Almanya'ya gittikten kısa süre sonra rahatsızlandı. Yaklaşık bir yıldır orada tedavi görüyor. Durumu daha da kötüleşmiş. Önümüzdeki günlerde ameliyat olacağı söyleniyor. Artık tek dileğimiz Almanya'ya gitmek ve eşimin sağlığına kavuşmasını beklemek. Bu konuda hayırseverlerden destek bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.