DAİŞ Akçakale sınırında 100'e yakın sivili katletti

DAİŞ Akçakale sınırında 100'e yakın sivili katletti
YPG/YPJ güçleri, Serêkaniyê ile Grê Spî (Til Ebyad) arasındaki Mebruka Kasabası'nı özgürleştirdikten sonra Nustel köyünü kuşattı.

 

URFA - Bölgede kalkan olmak istemedikleri için Akçakale'nin Arida köyü sınırına kaçan sivil Arapları engellemek isteyen DAİŞ çetesinin 100'e yakın sivili katlettiği belirtildi. 

Grê Spî'ye doğru ilerleyen YPG/ YPJ güçlerinin Mebruka Kasabası'nın özgürleştirmesinin ardından ilerleyişi devam ediyor. Mebruka ve Grê Spî arasındaki bölgede bulunan Nustel köyüne operasyon düzenleyen YPG/YPJ güçleri ile DAİŞ çetecileri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan bölgede bulunan ve çatışmalardan kaçan çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil Akçakale sınırına dayandı. Arîda (Kılıçlı) Köyü yakınlarında Türkiye'ye geçmek isteyen sivil Arap köylülerini geri çevirerek kalkan olarak kullanmak isteyen DAİŞ, geri dönmemek için direnenleri ise sınıra 1 kilometre mesafede kurşuna dizdi. Türkiye tarafına geçmeyi başaran köylülerin ifadelerine göre, Nustel köyünde 100'e yakın sivil DAİŞ çetecileri tarafından kurşuna dizildi. DAİŞ çetecilerinden kaçarak sınır hattını geçebilen siviller, yakınları tarafından Harran, Akçakale ve Urfa'ya götürülüyor. (diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.