DALGIN BİR HALK OLDUK

DALGIN BİR HALK OLDUK
Her gece belediye otobüslerinde unutulan eşyalar ilgili birimlere teslim ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma araçlarının, kent içerisindeki seferlerini bitirmesinin ardından araç içerisinde unutulan eşyalar, oluşturulan güvenlik birimlerinin odalarında muhafaza edilerek, sahiplerine teslim ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı kurduğu sistem vatandaşın mağduriyetini gidermeye başladı. Kent merkezinde çok sayıda vatandaşın yolculuk yaptığı toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar, müracaat yapılması halinde tutanak karşılığında vatandaşa teslim ediliyor. Unutulan eşyalar ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı güvenlik noktalarında muhafazası sağlanıyor. Müracaat yapılması halinde belirli tespitler sonucu vatandaş kaybettiği veya unuttuğu eşyasına kavuşuyor.
Otobüslerde unutulan eşyalarla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, kent merkezinde çalışan toplu taşıma araçlarında genellikle el çantası, telefon, ilaç ve kadın çantası gibi küçük araç gereçlerin unutulduğunu söyledi.


"OTOBÜSLERİN ÖN TARAFINDAKİ KAMERA İLE VATANDAŞ İLE ŞOFÖRÜN DİYALOĞU KAYIT ALTINDA"
Otobüslerde vatandaşlar için kameraların daha çok ön tarafta bulunduğunu dile getiren Altuğ, "Araca binen vatandaşlar ile şoförlerin diyaloğu kayıt altına alınıyor. Arka taraflarda ise kamera bulunmamakta. Yolculuk hakkı olan vatandaşların özel yaşamına müdahale etmemek için kamera mevcut değildir. Ancak ön sıralarda oturan vatandaşlar kamera açısına giriyorsa o kameralar ile neler yaşandığını tespit ediyoruz. Otobüs veya minibüslerde bu durumla karşılaşılırsa eğer kayıp halinde intikal edilirse biz otobüsler veya minibüsler odası başkanlarına dilekçe ile bilgilendirme yapıyoruz. Yönetimleri konu ile ilgili araştırmalarını sağlıyorlar" diye konuştu.(iha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.