Darbe girişiminin 2. Yılında halk meydanlara iniyor

Darbe girişiminin 2. Yılında halk meydanlara iniyor
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da binlerce kişi, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde meydanlarda olacak, hain darbe girişimini protesto edecek.
Haber: Aziz FİDANCI

İki yıl önce bugün 161 kişinin şehit olmasına, 1440 kişinin yaralanmasına neden olan hain darbe girişiminin ikinci yılında halk meydanlara iniyor. Ülke genelinde darbe girişimi 2. yılında düzenlenecek olan gösteriler ile şehitler anılacak, darbe protesto edilecek. Diyarbakır’da yapılacak anma etkinlikleri belli oldu. Anma etkinlikleri kapsamında 14 Temmuz akşamı (dün) Diyarbakır’da şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Bugün ise, şehit polis memurları Halit Gülser’in Dicle İlçesi Pekmezciler Köyü’nde, Askeri Çoban’ın ise Ergani İlçesindeki kabirleri ziyaret edilecek. Şehitler için tarihi Ulu Cami’de mevlit okutulduktan sonra Hatim-i Şerif duası okunacak.

Binlerce kişi katılacak

Akşam ise, 15 Temmuz Şehitler Parkında miting düzenlenecek. Binlerce kişinin katılması beklenen mitinge AK Parti Milletvekilleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın yanı sıra kaymakam ve belediye başkanlarının katılması bekleniyor.

Vali Güzeloğlu mesaj yayımladı

Bu arada Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, darbe girişiminin 2. Yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Güzeloğlu’nun 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi mesajı şöyle, “15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütünce (FETÖ/PDY), Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Demokrasiye büyük bir darbe vurulmaya çalışılan o kara gece; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden Aziz Milletimizin darbeci hainlere en güzel cevabı verdiği, halkın hür iradesi sayesinde karanlıktan aydınlığa kavuştuğu unutulmaz bir gece olmuştur.

Milletimiz ve güvenlik güçlerimiz darbecilere hak ettiği dersi vermiş

Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi;  Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Aziz Milletimizin, kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu ile silaha, tanka, topa, uçağa karşı  şanlı direnişi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kahraman askerlerimizin kararlılığı ve Emniyet güçlerimizin cansiperane mücadelesi sayesinde darbecilere hak ettiği dersi vermiş,  hedefine ulaşamadan engellenmiştir. O kara gece de halkın gücü, tankın, topun ve uçağın gücünü yenmiş, demokrasimiz geleceğe güvenle taşınmış. Şanlı bayrağımız inmemiş, ezanlarımız dinmemiştir. Bu hain darbe teşebbüsüne, geçit vermeyen Aziz milletimiz, Çanakkale ruhuyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, darbeci hainlere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Şehitlere rahmet, gazilere hayırlı ömür diliyorum

Bu duygu ve düşüncelerle; Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inancına darbe vurmak isteyenlere karşı canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi şehitleri ve ülkemizin her karış toprağını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyor, siz değerli Diyarbakırlı hemşerilerime en içten duygularımla selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verildi.

Başkan Erdoğan'ın 15 Temmuz programı belli oldu

Öte yandan Başkan Erdoğan'ın 15 Temmuz'da yapacağı ziyaretler ve katılacağı törenlerin programı belli oldu. Erdoğan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

ŞEHİTLERİN KABİRLERİNE ZİYARET

​Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında Başkan Erdoğan, Ankara'da programına 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek başlayacak.

KÜLLİYE'DE ŞEHİT YAKINLARIYLA YEMEK

Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

ŞEHİTLER ANITI'NA GİDECEK

Erdoğan, Ankara'daki programını tamamladıktan sonra İstanbul'a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek.

TÜM TÜRKİYE'DE SELALAR OKUNACAK

Erdoğan'ın katılacağı programların dışında darbeciler tarafından saldırı düzenlenen tüm noktalarda da anma yapılacak. Gece tüm Türkiye'deki camilerde selaların okunmasıyla programlar son bulacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.