Dargeçit’te 12 lojistik sığınak bulundu

Dargeçit’te 12 lojistik sığınak bulundu
MARDİN'in Dargeçit İlçesi kırsalında, polis ve jandarma özel harekat timleri ve istihbarat ile terörle mücadele şubesine bağlı ekiplerin ortak düzenlediği operasyonda, örgüt mensuplarına ait içerisinde lojistik malzemeler,

 

 

 

 

Dargeçit'in farklı bölgelerini gösteren krokiler, el yapımı patlayıcılar, yaşam malzemeleri ve gıda maddeleri ele geçirildi.

Dargeçit İlçesi kırsalında polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak düzenlediği operasyonla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, "Mardin Dargeçit İlçesi Korucu köyü kırsalında  terörle mücadele şb. ve istihbarat timlerimiz - polis özel harekat- jandarma timlerimizin birlikte icra ettikleri vatandaşlarımızın ihbarları neticesi yapılan toplam 12 farklı sığınak diyebileceğimiz yerler tespit edilmiş ve birbirine yakın 6 ayrı noktada çıkan metaryeller: Güneş paneli, 100 mt civarı kablo, yaşamsal malzeme, kap çanak  su dolu bidonlar. 25 kilo boya kovası içinde sıkıştırılmış AN-FO patlayıcı, çok sayıda dargecit haritalarının ve krokilerinin bulunduğu kağıtlar ve not defterleri, sivil kıyafetleri, bomba yapımında kullanılan elektronik düzenekler (3 adet alfa fire + kablo+ koli bantları + elektrikçi bandı ), elektrikli infilaklı kapsüller (yaklaşık 66 adet , 50 si gecikmeli.). örgütsel döküman, jasue marka telsiz, kablolu 6'lı pil boloğlu, bomba yapımında kullanılan çok sayıda röle ve devreler, telsiz kodları nın ve sifrelerinin olduğu tablo, bomba yapımı şemaları. 7'inci noktada çıkanlar, yaklaşık 25 kiloluk kapsüllü ve düzeneği hazır güğüm içine hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 1 adet kapsülsüz savunma tipi el biru ile buna sarılı havan motoru, içi barut dolu 50 santimlik boru, 8'inci noktada  noktada bulunanlar; 4 tüp çakmak gazı, çok sayıda yaşamsal malzeme, 9'uncu noktada 2 adet jelikan bidon içerisinde bulunanlar; çok sayıda yaşamsal malzeme, yüzlerce pil, mutfak araç gereçleri, koli bantları, 24'lü çorap, 10'uncu noktada bulunanlar; Bidon içerisinde çok sayıda canas mermisi, çaydanlık ve mutfak araç gereçleri. Yapılan operasyonlarla terör örgütünün lojistik  imkanları kesilerek hareket edemez hale getirilmektedir. Ayrıca operasyonlara vatandaşın verdiği destek önmlidir. Tüm terör örgütleri ile mücadele sonuna kadar devam edecektir. Vvatandaşlarımızın terörle mücadele ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Gördükleri şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmelerini kamuoyuna saygıyla duyurulur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.