Davutoğlu: Emeklilere 100 TL zam yapacağız

Davutoğlu: Emeklilere 100 TL zam yapacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu 24'ncü dönemin son grup toplantısını yaptı. Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Temmuz ayında emeklilere seyyanen 100 lira zam yapacaklarını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Davutoğlu "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki "en büyük hayalim başbakan olmak" Bakınız hayalimiz iktidar olmak demiyor, hedefimiz iktidar olmak demiyor. Meselesi şahsi. Eğer çok arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu  partisinin grup toplantısında konuştu. Bu grup toplantısının 24'ncü dönemin son grup toplantısı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, üç dönem kural gereği milletvekili olamayacak Bülent Arınç, Köksal Toptan ve  Mehmet Ali Şahin’e plaket verdi. Konuşmasında ise   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nu eleştirdi. Başkanlık sistemini gündeme getireceklerini vurgulayan Davutoğlu "Başkanlık sistemini tartışacağız, konuşacağız. Ama bu sistemin mutlaka verimli şekilde çalışacak niteliğe kavuşturulması lazım. Başkanlığı seçim beyannamemize koyma iradesini bu yüzden gösterdik" dedi.

Davutoğlu konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

Bizler 1 ağustos 2001’de kurucu liderimiz sayın recep Tayyip Erdoğan Afyon’dan seslendiğinde yine bu salon da 19 Kasım 2002’de hitap ettiğinde belki bir çokları AK Parti’nin siyasi geleceğinin kısa olacağını, çok kısa sürede siyasi tarihe mal olacağını hesap ediyorlardı. Ama hesap edemedikleri bir şey vardı, milletin iradesi. 22’nci, 23’ncü, 24’ncü dönemin bütün milletvekilleri, tarihteki bütün yürüyüşlerin adalet arayışlarını ve milletimizin büyük yürüyüşünün izinde tarihe iz bırakma kararlılığını yansıtıyordu.  Biz istiklal harbimizi yaptığımızda mazlum milletler bize dua ediyordu. Çanakkale, balkan savaşı ve istiklal harbinde biliyorlardı ki Türkiye zafer kazanırsa onlar da hür olacaktır.

Gezi provokasyonları 17-25 aralık provokasyonları yaptılar. Peki dimdik ayakta duran kimdi AK Parti grubuydu. Bütün bu hesaplar yapılırken bir taraftan şeytan taşlarcasına bu hesapları yok ederken, bir taraftan da büyük reformlara imza atan grup kimdi AK Parti grubuydu. Bizler hem şeytan taşladık, hem tavaf eyledik. Bu dava yolunda yürürken vefat eden arkadaşlarımız oldu.  Sizleri onlar için birer fatiha okumaya davet ediyorum. Aileleri de dahil olmak üzere onların emaneti bizim omuzlarımız üzerindeki en büyük sorumluluktur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.