‘Dayak yediniz cezalısınız'

‘Dayak yediniz cezalısınız'
Saçından sürüklenen ve tekmelerle komalık olan hemşire Rabia'nın 2 yıl hapsi istendi

İlyas AKENGİN

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotoloji Kliniği Yoğun Bakım Servisi'nde 2 yıl önce tedavi altına alınan Kazım U. (84) yakınları olan; polis memuru Kemal A., öğretmen Sibel S. ile hemşire Berfin A. iddiaya göre izin almadan yoğun bakıma girdi. Klinikte görevli hemşire Rabia Önal, Gülay Ateş'ın sağlık açısından ziyarete karşı çıkması üzerine kamu görevlisi olan hasta yakınları ve sağlık personelleri arasında kavga çıktı. Astım hastası hemşire Rabia Önal'ın komalık olması ile sonuçlanan kavga sağlıkçı ve hasta yakınların karşılıklı şikayetiyle karakolda son buldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddete karşı başlattığı soruşturma 2 yıl sonla tamamlandı.

SAÇINDAN SÜRÜKLEYİP TEKMELEDİ

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede; Berfin A ile Sibel S. ile hastane personelleri olan Rabia Önal ve Gülay Ateş'in karşılıklı olarak birbirlerini darp ettikleri, kavgaya müdahil olan polis memuru Kemal A.'nın sağlık personeli Emrullah Sevim'i darp ettiği belirtildi.

Kemal A.'nın sağlık personeline hitaben, ‘Polisim size öldürürüm' şeklinde tehdit ettikten sonra hemşire Önal'ı saçını çekip, başını masaya vurup darp ettiği ve sonrasında yere düşen Rabia'yı tekmelemeye devam ettiğine yer verildi.

"DAYAK YEDİNİZ CEZALISINIZ"

Şiddet gören sağlık çalışanlarına da dava açıldı. Olay sonrası komalık olan astım hastası hemşire Rabia Önal ve Gülay Ateş, hasta yakınları Sibel S. ve Berfin A.'ya karşı basit yaralama suçundan 2 şer yıl hapsi istendi.

Hemşirelere şiddet uygulayan; öğretmen Sibel S. ile hemşire Berfin A.nın 6'şar yıl hapsi istendi. Muş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kemal A., 3 sağlık personeline karşı darp ve tehdit suçundan ise 15 yıla kadar hapsi istendi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet ile ilgili dava önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da görülmeye devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.