Dayanışma gecesinde bir araya geldiler

Dayanışma gecesinde bir araya geldiler
Hizmetler Uzmanları Derneği Diyarbakır şubesi üyeleri dayanışama ve kaynaşma yemeğinde bir araya gelerek bundan sonara derneğin somut çalışmalara başlayacağını belirtildi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR – Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Diyarbakır şubesi ilk kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenledi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Göletli Park’ta düzenlenen yemekli geceye BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Gültan Kışanak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve çok sayıda Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği üyeleri katıldı. Açılış konuşması yapan Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Başkanı Aladdin Baran derneğin Diyarbakır şubesi 6 aylık bir çalışma sonucunda kurulduğunu ve kısa bir süre içinde meslektaşların arasında heyecan yarattığını ve ilgiyle karşılandığını kaydederek  “Uzun zamandır üzerinde emek verdiğimiz ve toplumsal sorunların her aşamasında söz ve yetki sahibi olma düşüncesiyle derneğimizin Diyarbakır şubesini kurduk.  Dayanışma gecemizi onurlandırdığınız için hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Bölgede yaşanan toplumsal sorunların tespit etmek ve bunlara sorunlara ortada kaldırmak için çalışma yürüteceğini belirten dernek başkanı Aladdin Baran “Bölgemizde yaşanan savaşın beraberinde getirmiş olduğu sosyal sorunları ortada kaldırmak için; Şiddet mağduru kadınların, bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların, ötekileştirilen, dışlanan kesimlerin ve istismar edilen çocukların sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkan adayı Gültan Kışanak, ise sosyal alanda çalışma yürütmek çok önemli olduğun belirterek “Bütün insanlar hayata karşı daha göçlü olma ihtiyacı vardır. Sizler de bu konuda insanlığa hizmet ediyorsunuz. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından geceye katılanlar müzik eşliğinde geç saatlere kadar halaylar çekerek eğlendiler.

dayanisma-1.jpg

dayanisma-2.jpg

dayanisma-4.jpg

dayanisma-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.