DBP 26 il örgütünü feshetti

DBP 26 il örgütünü feshetti
Demokratik Bölgeler Partisi, Türkiye'nin batı bölgesinde bulunan 26 kentteki il örgütünü feshetme kararı aldı.

DİYARBAKIR -Demokratik Bölgeler Partisi, 13 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği MYK toplantısının ardından 26 il örgütü ilçe, belde yönetim ve üyeliklerini feshetti. Temmuz ayı içerisinde kongreye giderek isim değişikliğinin yanı sıra köklü bir değişime de giden DBP, Kürdistan kentlerinde demokratik özerkliğin inşası noktasında çalışma yürüterek, özerkliğin 8 boyutunu hayata geçirme kararı almıştı. Alınan kararların ardında Kuzey Kürdistan kentlerinde yoğun bir şekilde devam eden kongre süreciyle birlikte batı kentleri için de radikal bir karar alındı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen MYK toplantısının ardından aralarında İstanbul ve Ankara gibi kentlerinde bulunduğu 26 kentte il örgütlerini feshetti. Buna göre bundan sonra İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Denizli, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Kilis, Osmaniye, Erzincan, Hatay illerinde bulunan DBP örgütlenmeleri ve parti üyelikleri sona erdi. Alınan karar söz konusu kentlere gönderilen genelge ile de il örgütleriyle paylaşıldı.


Feshedilen il-ilçe ve belde örgütlerine gönderilen genelgede karar, işletme ve demirbaş defterleri ile parti mührü, gelir makbuzlarını ve tüzel kişilik adına kesilen faturalarını da genel merkeze gönderilmesi istendi. İl örgütlerinin feshedilmesinin ardından genel merkezin de resmi olarak Ankara'da bulunacağı ancak çalışmaların Diyarbakır üzerinden yürüyeceği öğrenildi. 

Kongre sürecinin ardından demokratik özerklik çalışmalarını yoğunlaştırılan DBP, aldığı bu kararla da özerkliğin yaşam bulması için yoğun bir çalışmanın içerisine girecek gibi görünüyor.(Diha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.