DBP bayramı Kobanê sınırında geçirecek

DBP bayramı Kobanê sınırında geçirecek
DBP Genel Merkezi, parti teşkilatlarına gönderdiği genelge ile Kurban Bayramı'nı Kobanê direnişini büyütmek üzere sınırda geçirme çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR -  "Bizler Kobanê direnişinin destekçileri değil, o direnişin kendisiyiz" denilerek kitlesini sınıra çağıran DBP, illere ayrılan kontenjanlar dahilinde kitlesel olarak sınıra akacak.


IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik iki haftayı geride bırakan devam saldırılarına karşı polis müdahalelerine maruz kalınsa da Kobanê sınırındaki eylemselliğini daha da büyütüme kararı alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Kurban Bayramı'nı Kobanê sınırında geçirme kararı aldı. DBP Genel Merkezi tarafından parti örgütlerine gönderilen genelge ile partililer sınıra akmaları istendi. "Kobani Direnişi Kesintisiz Eylem ile Yaşatılır!" başlığıyla gönderilen genelgede, "IŞİD çetelerinin aralıksız saldırıları bilineceği üzere devam etmektedir. Tarifsiz bir kahramanlık örneğini sergileyen Kobanê halkı ve direniş güçleri, IŞİD çetelerini durdurmuş durumda. Bu büyük direnişin yanı başında bulunan Kürdistan ve Türkiye halkları bu direnişin izleyicisi konumunda değildir. Birebir tarafıdır" denildi. 

Sınır boyunca sürdürmeye çalışılan direnişi ise aynı zamanda Türk devletinin de saldırılarına maruz kaldığı, burada demokratik ve haklı bir direniş sergileyen sivil halka fütursuzca saldırılıp, göz önünde işkence yapıldığı vurguşlanan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 

"Bizler Kobanê direnişinin destekçileri değil, o direnişin kendisiyiz. Halkımız katliam tehlikesiyle yüz yüzeyken, dünyanın en vahşi ve insanlık dışı çeteleri tarafından kuşatmaya alınmaya çalışılırken, bizler sadece seyirci olamayız. Halkımız katliam tehlikesiyle yüz yüzeyken bayram kutlama durumumuz olamaz. Bayram boyunca tüm örgütlerimiz ve yurtsever halkımız Suruç'ta, Kobanê halkı ile yekvücut olmalıdır. Bu nedenle yerellerimizde kutlama etkinlikleri olmayacaktır. Bu bayram kapsamında kurbanlıklar bağış için toplanıp Kobanê'ye ulaştırılacak şekilde hazırlanmalıdır. Ayrıca kurban bağışında bulunmak isteyen halkımız ise belediyelerimizin belirlediği hesap numaralarına bu bedeli yatırabilirler." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.